Η Σταματίνα Τσιμτσιλή για την αποβολή της: «Έλεγα “Μήπως έκανα εγώ κάτι λάθος; μήπως έκανα μια απότομη κίνηση;”»

April 10, 2023

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή για την αποβολή της: «Έλεγα “Μήπως έκανα εγώ κάτι λάθος; μήπως έκανα μια απότομη κίνηση;”»


Διαφ.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και η Ιλάειρα Ζήση αποκάλυψαν το βράδυ της Κυριακής 9/4 με δάκρυα στα μάτια ότι έχασαν το μωρό που περίμεναν λόγω αποβολής.Το βίντεο με το οποίο μοιράστηκαν τη δυσάρεστη είδηση με τους followers τους σχετικά με την αποβολή που είχε η Ιλάειρα προβλήθηκε και στο Happy Day με την παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή να στέλνει το δικό της μήνυμα.

Η παρουσιάστρια όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν, πριν μείνει έγκυος στο πρώτο της παιδί, είχε δύο ατυχείς εγκυμοσύνες.

«Θέλαμε πάρα πολύ ένα παιδάκι, δεν πήγαν τα πράγματα έτσι όπως τα θέλαμε, δεν πρέπει να κλαίμε όμως. Δεν πήγαν τα πράγματα έτσι όπως θέλαμε και είχα μια αρκετά δύσκολη εγκυμοσύνη Όμως… δεν ξέρω τι να πω. Δυστυχώς την δέκατη εβδομάδα της εγκυμοσύνης της Ιλάειρας πήγαμε στην γυναικολόγο και μας είπε δυστυχώς ότι σταμάτησε η καρδούλα του μωρού που περιμέναμε με πάρα πολύ μεγάλη λαχτάρα και αγωνία. Δυστυχώς όμως δεν πήγαν καλά τα πράγματα αυτή την πρώτη φορά που ο Θεός μάς έστειλε ένα σποράκι που το περιμέναμε πως και πως.

Ενώ πήγαμε για έναν υπέρηχο ρουτίνας την δέκατη εβδομάδα, εκεί που θα σχηματιζόταν το μωρό, ενώ είχαμε ακούσει την καρδούλα του, μας είπε η γυναικολόγος ότι δυστυχώς σταμάτησε η εγκυμοσύνη και η καρδούλα του σταμάτησε να χτυπάει. Μπήκαμε σε μια διαδικασία εδώ και περίπου τρεις μέρες, η Ιλάειρα πιο πολύ και εγώ είμαι στο πλευρό της όπως πρέπει να είναι κάθε άνδρας, να αφαιρέσουμε το έμβρυο που σταμάτησε πια να είναι ζωντανό.

Μας είπαν ότι συμβαίνει πάρα πολύ συχνά στην πρώτη εγκυμοσύνη, κάτι να μην πηγαίνει καλά στην σύλληψη και να σταματάει η εγκυμοσύνη. Αποφασίσαμε να το μοιραστούμε για να στείλουμε ένα μήνυμα γιατί καταλάβαμε, λέγοντάς το σε δικούς μας ανθρώπους, ότι είναι πάρα πολλοί εν δυνάμει γονείς που περιμένουν πως και πως το πρώτο τους παιδί και δυστυχώς συμβαίνει αυτό. Εμείς είμαστε εδώ και είμαστε δυνατοί. Θα ξαναπροσπαθήσουμε να γίνουμε γονείς και να αποκτήσουμε το δικό μας μωράκι», είπε o Μαυρίκιος Μαυρικίου, κρατώντας τρυφερά την Ιλάειρα στην αγκαλιά του.

Το μήνυμα της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Τα παραπάνω σχολίασαν το πρωί της Δευτέρας στο Happy Day η Σταματίνα Τσιμτσιλή και οι συνεργάτες της. Η παρουσιάστρια, που έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση πριν από χρόνια θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα στο ζευγάρι.

«Είναι μια δυσάρεστη είδηση, αλλά ως παθούσα θα πω ότι δεν πρέπει να αγχώνεται κανένα ζευγάρι όταν έρχεται μια αποβολή. Το σημαντικό σε μια αποβολή, αφού πρώτα διαχειριστείς τα δύσκολα συναισθήματα, είναι να εστιάσεις στο θετικό, δηλαδή ότι το ζευγάρι μπορεί να κάνει ένα παιδάκι. Τα πράγματα πια με τις αποβολές έχουν ξεφύγει στους αριθμούς. Δηλαδή μία στις δύο εγκυμοσύνες έχει τον κίνδυνο να μείνει ατελής και να οδηγήσει σε μια αποβολή.

Όταν αποβάλει μια γυναίκα είναι η επιλογή της φύσης να μην γεννηθεί ένα μωράκι με μια χρωμοσωμιακή ανωμαλία. Συνήθως αυτός είναι ο λόγος. Μην στεναχωριέστε παιδιά, νέοι είστε, φρεσκοπαντρεμένοι» είπε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Στη συνέχεια η παρουσιάστρια πρόσθεσε: «Δικαιολογημένη η θλίψη. Ακόμα και εγώ στην δική μου θυμάμαι είχα πολλά ερωτήματα “μήπως έκανε εγώ κάτι λάθος; μήπως έκανα μια απότομη κίνηση;” Είναι στη φύση του ανθρώπου να αναζητά τις δικές του ευθύνες σε μία δυσκολία. Μην στενοχωριέστε παιδιά, είστε τόσο νέοι. Η φύση ξέρει και αποφασίζει. Δεν είναι εύκολο, δύσκολο δεν ξέρω τι φταίει… Ο τρόπος ζωής… Αλλά πρέπει να σκεφτούν θετικά όσο δύσκολο και αν είναι».


Πηγή