Ζαλίζει η τιμή: Τόσο πουλήθηκαν τα εμβληματικά γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου, τα χρήματα πήγαν για καλό σκοπό

April 11, 2023

Ζαλίζει η τιμή: Τόσο πουλήθηκαν τα εμβληματικά γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου, τα χρήματα πήγαν για καλό σκοπό


Διαφ.

Εξωφρενικό το ποσό όπου πωλήθηκαν σε δημοπρασία τα γυαλιά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ωστόσο ήταν για καλό σκοπό.



Η CREAID έκανε δημοπρασία με στόχο να μαζευτούν χρήματα για τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, «Ελπίδα». Τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου, πωλήθηκαν για το απίστευτο ποσό των 25.000 ευρώ.

Ανδρέα Παπανδρέου

Η δημοπρασία έγινε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CREAID και τα έσοδα από τις πωλήσεις των αντικειμένων θα δοθούν στο “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο”.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Το Πρωινό” τα χαρακτηριστικά γυαλιά του πρώην πρωθυπουργού της χώρας πωλήθηκαν για 25.000 ευρώ, σε έναν νεαρό εφοπλιστή, που ήθελε να κρατήσει κρυφή την ταυτότητά του. Τα εν λόγω γυαλιά ήταν το ακριβότερο αντικείμενο που δημοπρατήθηκε.

Ανδρέα Παπανδρέου

Ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου και ευρωβουλευτής, Νίκος Παπανδρέου, μίλησε στην εκπομπή και ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Πέρασε το στόχο. Χαίρομαι ότι πήγε καλά και για τα γυαλιά και για την Ελπίδα. Δεν το πρόσεξα, δεν το είδα (είπε για την άνοδο του ποσού τις τελευταίες ώρες). Απίστευτο. Είναι η στρατηγική των αγοραστών”.

Στην ερώτηση σχετικά με το αν θα προσπαθήσει να μιλήσει με τον άνθρωπο που αγόρασε τα “ιστορικά” γυαλιά, είπε ότι “αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο προφανώς”.

Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Νίκος Παπανδρέου κατέληξε λέγοντας:

“Δείχνει ότι έχει γίνει λίγο cult το θέμα “Ανδρέα”. Φτάνουμε στο επίπεδο του μύθου που εμένα δεν μου αρέσουν οι μύθοι, αλλά η κοινωνία χρειάζεται μύθους”.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: