Λένα Διβάνη: Οι γυναίκες γνωρίζουν πως μπορούν να επιβιώσουν μόνες τους και πιστεύω πως οι άνδρες θα το κατανοήσουν επίσης.

April 11, 2023
Λένα Διβάνη: Οι γυναίκες είναι σε θέση να ζήσουν ανεξάρτητα και μόνες τους και πιστεύω ότι οι άντρες θα το αναγνωρίσουν κι αυτοί.

Λένα Διβάνη: Οι γυναίκες ξέρουν ότι μπορούν να ζήσουν και μόνες τους, πιστεύω θα το καταλάβουν και οι άντρες


Διαφ.

Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας η Λένα Διβάνη βρέθηκε στο “Στούντιο 4” και έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.Η γνωστή κι αγαπητή σε όλους συγγραφέας μίλησε μεταξύ άλλων για τη νέα γενιά, την προσπάθεια να πάει κόντρα στην πατριαρχία και τα παλαιότερα άρθρα που ήταν υποτιμητικά για τη γυναίκα.

Λένα

“Η βάση είναι η ίδια αλλά, όταν αλλάζει η οικονομική βάση, το παιδάκι αυτό θα μεγαλώσει και δεν θα είναι για πάντα 20 ετών! Ακόμα υπάρχουν άρθρα για τις γυναίκες, στα πιο λαϊκά περιοδικά ενώ τότε ήταν mainstream. Θυμάμαι μάλιστα και ένα εξώφυλλο του ΚΛΙΚ που έλεγε πως κάθε γυναίκα έχει την τιμή της. Εξώφυλλο! Ένα από τα πρώτα, από τα δεύτερα, εξώφυλλα! Δηλαδή λέγονταν θανατηφόρα πράγματα“, τόνισε η Λένα Διβάνη και πρόσθεσε:

Λένα
¨Τώρα ευτυχώς δεν λέγονται αλλά έχουν μείνει τα σουσούμια. Βλέπετε, όμως, πως φεύγουν και αυτά. Δεν εννοείται ότι καμία γυναίκα δεν θα δουλέψει ή ότι δεν θα έχει την ανεξαρτησία της. Τα κορίτσια από το δημοτικό είναι πολύ μαχητικά, άμα τα δείτε, είναι τρομερά. Επειδή εγώ πηγαίνω σε σχολείο, χαίρομαι. Δηλαδή ναι μεν υπάρχουν αυτά τα κατάλοιπα και οι πολλές διαστρεβλώσεις, αλλά υπάρχει η αποδοχή και το ότι εγώ είμαι ένα ανεξάρτητο άτομο και θα σπουδάσω και θα δουλέψω και θα διαλέξω με ποιον θα βαδίσω και, αν δεν μου κάνει, θα τον διώξω. Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία.

sizes=(max-width:
Οι γυναίκες το έχουν καταλάβει και πιστεύω ότι θα το καταλάβουν και οι άντρες. Είμαι αισιόδοξη, τι να πω, θα το καταλάβουν. Μα δεν τους συμφέρει! Αν και, επειδή η εξουσία είναι γλυκιά, αρνούνται πιο πεισματικά να το καταλάβουν”.

Όσα δήλωσε η Λένα Διβάνη στο Στούντιο 4:


Πηγή