Είδε την απόδειξη και «έμεινε»: Ο λογαριασμός στο σουβλατζίκο τον «χτύπησε» κατακέφαλα, τόσο πλήρωσε τον γύρο

April 11, 2023

Είδε την απόδειξη και «έμεινε»: Ο λογαριασμός στο σουβλατζίκο τον «χτύπησε» κατακέφαλα, τόσο πλήρωσε τον γύρο


Διαφ.

Άφωνος έμεινε ο ένστολος που αποφάσισε να φάει σε γνωστή ψησταριά στο κέντρο της Πάτρας και πλήρωσε το σάντουιτς με γύρο… για «αστακό»!



Και ενώ οι τιμές σε όλες τις ψησταριές για το συγκεκριμένο είδος (ψωμί σάντουιτς, γύρος, πατάτες κέτσαπ ή τζατζίκι) δεν υπερβαίνει τα 3,80 ευρώ, ο ένστολος κλήθηκε να πληρώσει… 6,60 ευρώ.

Και επειδή και ο ίδιος ο ένστολος δεν πίστευε αυτό που έβλεπε στην απόδειξη, πήγε στην υπάλληλο για «διευκρινιστική»! «Κύριε, το γράφουμε και στον κατάλογό μας, το σάντουιτς με γύρο κοστίζει 6,60 ευρώ»!

O ένστολος, πλήρωσε και έφυγε. Όντως ο καταστηματάρχης ήταν απόλυτα νόμιμος, αφού έγραφε στον κατάλογό του, αλλά και στον τιμοκατάλογο στις εταιρείες διανομής φαγητού πως το σάντουιτς με γύρο κοστίζει… 6,60.

Ο πελάτης αποφάσισε να τραβήξει φωτογραφία την απόδειξη και να την ανεβάσει σε διαδικτυακό του λογαριασμό, με τα σχόλια να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Όπως μεταδίδει το Pelop, σε καταστήματα εκτός κέντρου, 6,60 κοστίζει η μερίδα γύρο, με τριπλάσια ποσότητα κρέατος, πατάτες, τζατζίκι, ντομάτα, ζυμαράκια κ.λπ. Σε άλλο κατάστημα στην Πάτρα, στην Πλατεία Γεωργίου, η μερίδα γύρο κοστίζει 8 ευρώ, σε απόλυτα λογική τιμή και σε τεράστια ποσότητα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από τσιμπημένες, γι’ αυτό και έχει αυξηθεί η κίνηση στα παραδοσιακά «σαντουιτσάδικα» αφού ένα απλό σάντουιτς με λουκάνικο, ή μπιφτέκι ή ακόμη και σουβλάκι δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: