Προσφορά δίχως.. σύνορα: Ο Τουρκοκύπριος Χασάν έγινε δότης μυελού των οστών & “σώζει” Ελληνόπουλο με λευχαιμία

April 12, 2023

Προσφορά δίχως.. σύνορα: Ο Τουρκοκύπριος Χασάν έγινε δότης μυελού των οστών & “σώζει” Ελληνόπουλο με λευχαιμία


Διαφ.

Η προσφορά και η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα και δεν λογαριάζει τυχόν διαφορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα Ο Τουρκοκύπριος Χασάν ο οποίος έγινε δότης μυελού των οστών και σώζει ένα παιδί στην Ελλάδα με λευχαιμία.Ο Τουρκοκύπριος Χασάν έγινε δότης μυελού των οστών

Ο Χασάν Γιασιακούρτ βρισκόταν στο αρχείο δοτών ιδρύματος και έγινε δότης μυελού των οστών, καθώς ήταν συμβατός δότης για να δώσει μόσχευμα σε ένα νεαρό Ελληνόπουλο, που το είχε ανάγκη για να ζήσει. Το ίδρυμα «Κεμάλ Σαράτσογλου» με ανακοίνωσή του ανέφερε πως το μόσχευμα δόθηκε πρόσφατα. Μάλιστα, η ανακοίνωση ανέφερε πως το μόσχευμα δόθηκε στο πλαίσιο του πνεύματος του εθελοντισμού.

Ο Τουρκοκύπριος Χασάν  “σώζει” Ελληνόπουλο με λευχαιμία

Χασάν Γιασιακούρτ: «Να γίνει το παιδί άμεσα καλά»

Ο Χασάν Γιασιακούρτ τόνισε πως το μόνο που επιθυμεί ως δότης είναι να γίνει καλά το παιδί από την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, ο Τουρκοκύπριος ανέφερε πως η διαδικασία του να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών, δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε, ο Χασάν Γιασιακούρτ: «Η μόνη μου επιθυμία είναι το παιδί στην Ελλάδα που κάνει θεραπεία για τον καρκίνο, να γίνει άμεσα καλά. Κανέναν δεν πρέπει να φοβίζει το να γίνει δότης μυελού των οστών».

Από τη μεριά του, ο συντονιστής του ιδρύματος «Κεμάλ Σαράτσιογλου» ευχαρίστησε τον δότη. Επίσης, ο Σερβέτ Οζεράπλ ευχαρίστησε το ιατρικό Κέντρο της Αμμοχώστου. Αυτό συνέβη για όσους δεν γνωρίζουν, διότι σε εκείνο το ιατρικό κέντρο πραγματοποιήθηκε η διαδικασία λήψης του μοσχεύματος.

Από εκεί και πέρα, γνωστοποιήθηκε πως το ίδρυμα «Κεμάλ Σαράτσιογλου» δεν είναι υπεύθυνο μόνο για παιδιά με λευχαιμία. Αυτό, διότι είναι αναλαμβάνει και περιπτώσεις παιδιών που πάσχουν από άλλα είδη καρκίνων. Μάλιστα, γίνεται γνωστό πως από μία μακρά λίστα έχουν γίνει ήδη δότες 65 άτομα, τα οποία ήταν συμβατά για να δώσουν μόσχευμα.

Μια ιστορία που δείχνει οτι στην υγεία δεν υπάρχουν σύνορα…. πόσο μάλιστα όταν έχει να κάνει με μικρά παιδιά.

Οτουρκοκύπριος που έδωσε ζωή σε κοριτσάκι στην Ελλάδα


Πηγή