«Δεν ήμασταν μαζί…»: Ο κρυφός χωρισμός Μητσοτάκη – Μαρέβας που δεν πήρε χαμπάρι κανείς και η επανασύνδεση

April 12, 2023

«Δεν ήμασταν μαζί…»: Ο κρυφός χωρισμός Μητσοτάκη – Μαρέβας που δεν πήρε χαμπάρι κανείς και η επανασύνδεση


Διαφ.

Στη σχέση του με τη σύζυγό του, Μαρέβα, με την οποία, όπως είπε, γνωρίζονται 30 ολόκληρα χρόνια, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στο MEGA και στην Ελεονώρα Μελέτη.Όσον αφορά τη σύζυγό του και τον ρόλο της στις δύσκολες στιγμές είπε ότι «με τη Μαρέβα είμαστε μαζί, σχεδόν 30 χρόνια, θα έλεγα, γνωριζόμαστε. Περάσαμε μεγάλες δυσκολίες, περάσαμε ένα διάστημα που δεν ήμασταν μαζί. Όταν ξαναβρεθήκαμε, η σχέση μας έγινε πιο δυνατή. Νομίζω ότι κάναμε και οι δύο την αυτοκριτική μας. Είναι ένας πάρα πολύ θερμός, υποστηρικτικός άνθρωπος, αλλά και ταυτόχρονα είναι ο άνθρωπος που εμένα θα με κρατήσει απόλυτα γειωμένο, ο οποίος μού θυμίζει συνέχεια ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, ότι είμαστε εδώ για να βοηθάμε τον κόσμο.

Έχω ξαναμιλήσει γι’ αυτή την έννοια, πώς το λένε, «του τρελού του χωριού». Με είχαν ρωτήσει και σε μία άλλη συνέντευξη ποιος είναι αυτός που σου λέει πάντα την αλήθεια, όταν μπροστά στην εξουσία πολλοί μπορεί να θέλουν να λένε τα πράγματα πιο ωραιοποιημένα. Η Μαρέβα σίγουρα θα μου πει την άποψή της, με πολύ «ωμό» τρόπο. Θα μου πει πότε κάνω λάθος, θα με πιέσει. Είναι πολύ πεισματάρα, μπορεί να επαναλαμβάνει το ίδιο και το ίδιο. Δεν έχει πάντα δίκιο, προφανώς, αλλά πολύ συχνά. Πολύ συχνά έχει δίκιο και κυρίως έχει ένα διαφορετικό αισθητήριο. Έχει μία συναισθηματική ευφυΐα, η οποία, πράγματι, είναι πολύ εντυπωσιακή και μου είναι πολύ χρήσιμη. Βλέπει πράγματα τα οποία πολύ απλά εγώ δε βλέπω».

Στην ερώτηση, δε, αν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη μοιάζει με τη μητέρα του είπε ότι «σίγουρα η μάνα μου είχε ισχυρή προσωπικότητα και έλεγε την άποψή της. Έζησε μια ζωή στην πολιτική και τα πάνω και τα κάτω στο πλευρό του πατέρα μου».

Ο διάλογος είχε ως εξής:

Ελεονώρα Μελέτη: Πείτε μου λιγάκι, επειδή αναφερθήκατε και στη γυναίκα σας και έχετε αναφερθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν, μάλιστα θυμάμαι πρόσφατα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, δηλώσατε και ερωτευμένος ακόμα μαζί της.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φυσικά.

Ελεονώρα Μελέτη: Τι ρόλο παίζει η παρουσία της στο πλευρό σας στις δύσκολες στιγμές της κρίσης;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, με τη Μαρέβα είμαστε μαζί, σχεδόν 30 χρόνια, θα έλεγα, γνωριζόμαστε. Περάσαμε μεγάλες δυσκολίες, περάσαμε ένα διάστημα που δεν ήμασταν μαζί. Όταν ξαναβρεθήκαμε, η σχέση μας έγινε πιο δυνατή. Νομίζω ότι κάναμε και οι δύο την αυτοκριτική μας.

Είναι ένας πάρα πολύ θερμός, υποστηρικτικός άνθρωπος, αλλά και ταυτόχρονα είναι ο άνθρωπος που εμένα θα με κρατήσει απόλυτα γειωμένο, ο οποίος μού θυμίζει συνέχεια ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, ότι είμαστε εδώ για να βοηθάμε τον κόσμο.

Έχω ξαναμιλήσει γι’ αυτή την έννοια, πώς το λένε, “του τρελού του χωριού”. Με είχαν ρωτήσει και σε μία άλλη συνέντευξη ποιος είναι αυτός που σου λέει πάντα την αλήθεια, όταν μπροστά στην εξουσία πολλοί μπορεί να θέλουν να λένε τα πράγματα πιο ωραιοποιημένα.

Η Μαρέβα σίγουρα θα μου πει την άποψή της, με πολύ “ωμό” τρόπο. Θα μου πει πότε κάνω λάθος, θα με πιέσει. Είναι πολύ πεισματάρα, μπορεί να επαναλαμβάνει το ίδιο και το ίδιο. Δεν έχει πάντα δίκιο, προφανώς, αλλά πολύ συχνά.

Ελεονώρα Μελέτη: Καλά αυτό, οι γυναίκες οι περισσότερες έτσι μου φαίνονται…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πολύ συχνά έχει δίκιο και κυρίως έχει ένα διαφορετικό αισθητήριο. Έχει μία συναισθηματική ευφυΐα, η οποία, πράγματι, είναι πολύ εντυπωσιακή και μου είναι πολύ χρήσιμη. Βλέπει πράγματα τα οποία πολύ απλά εγώ δε βλέπω.

Ελεονώρα Μελέτη: Κύριε Πρωθυπουργέ, λένε συνήθως ότι οι άντρες παντρεύονται γυναίκες που μοιάζουν στη μητέρα τους. Έχει στοιχεία η σύζυγός σας με την φοβερή προσωπικότητα της Μαρίκας Μητσοτάκη;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σίγουρα έχουν. Και η μάνα μου είχε πάρα πολύ ισχυρή προσωπικότητα και η Μαρέβα έχει ισχυρή προσωπικότητα. Και η μάνα μου ήταν ένας άνθρωπος που έλεγε τη γνώμη της και, βέβαια, τώρα έζησε και η μάνα μου μια ζωή μέσα στην πολιτική, με τα πάνω και τα κάτω και στάθηκε πάρα πολύ δίπλα στον πατέρα μου. Από αυτή την πλευρά, σίγουρα.


Πηγή