«Άργησα 26 χρόνια να πάρω, σημαίνει πολλά για μένα»: Στιγμές χαράς για τον Νίκο Γκέλια, έγινε αυτό που περίμενε

April 13, 2023

«Άργησα 26 χρόνια να πάρω, σημαίνει πολλά για μένα»: Στιγμές χαράς για τον Νίκο Γκέλια, έγινε αυτό που περίμενε


Διαφ.

Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του ο Νίκος Γκέλια μιλώντας για την απόκτηση ελληνικής ταυτότητας έπειτα από 26 χρόνια προσπάθειας.



Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4», ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Μαύρο Ρόδο» μίλησε με ενθουσιασμό γι’ αυτό και εξομολογήθηκε τι σημαίνει για εκείνον.

Ειδικότερα, ο Νίκος Γκέλια ανέφερε: «Άργησα 26 χρόνια να πάρω την ελληνική ταυτότητα. Είναι μία ιστορία που τραβάνε πολλά παιδιά μεταναστών. Είναι μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία με πολλά “περίμενε”, πολλά ραντεβού και πολλή γραφειοκρατία. Ξαφνικά ήρθε ένα χαρτί σπίτι και μου είπαν “έλα, πάρτην”. Είναι περίεργο γιατί είμαι στο μπαλκόνι και καπνίζω και έρχεται ένας κύριος και νόμιζα ήταν κούριερ. Με ρώτησε αν μπορεί να έχει το διαβατήριο. Εν τω μεταξύ, δεν το έβρισκα αλλά είχα το δίπλωμα. Το διαβατήριό μου ήταν αλβανικό».

«Σημαίνει πολλά που την απέκτησα. Γλυτώνω τα γραφειοκρατικά, για τα ταξίδια επίσης. Κατά κύριο λόγο αφορά το παιδί μου, τα διαδικαστικά που αφορά την εφορία και ένα προσωπικό ηθικό που ήθελα πάρα πολύ», πρόσθεσε.






Νίκος Γκέλια: «Ήρθα μόνος μου στην Αθήνα από τα Τίρανα με ταξί»

Ο ηθοποιός περιέγραψε στη συνέχεια πώς ήρθε από την Αλβανία στην Ελλάδα.

«Ήρθα μόνος μου από Τίρανα με έναν ταξιτζή. Έμεινα έναν χρόνο χωρίς τους γονείς μου και έμενα στο σπίτι της θείας. Με πήρε το ταξί και με έφερε εδώ. Θυμάμαι κάποια πράγματα στη διαδρομή. Θυμάμαι το πρώτο καλαμάκι, θυμάμαι την τεράστια ουρά στα σύνορα. Ο φόβος μου ήταν αυτό για να μην με γυρίσουν πίσω. Όταν πλησίαζα τα σύνορα είχε σφιχτεί η καρδιά μου και τότε δεν είχαμε κινητά όπως τώρα. Ήταν δύσκολη η διαδικασία πριν. Όταν έφυγαν οι γονείς μου και δεν ήξερα πόσο καιρό θα κάνω να τους δω», δήλωσε ο Νίκος Γκέλια.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: