Στιγμές χαράς για την Εύα Καϊλή: Εκτός φυλακής με βραχιολάκι – Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

April 13, 2023

Στιγμές χαράς για την Εύα Καϊλή: Εκτός φυλακής με βραχιολάκι – Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση



Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή από τις βελγικές φυλακές, όπου κρατούταν τους τελευταίους τέσσερις μήνες για το σκάνδαλο Qatargate.



Τη Μεγάλη Πέμπτη ήταν προγραμματισμένο να εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα αλλά και οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, η πρώην ευρωβουλευτής αποφυλακίζεται με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Να θυμίσουμε πως η ίδια είχε συλληφθεί στις 11 Δεκεμβρίου για το σκάνδαλο διαφθοράς χρηματισμού από το Κατάρ και έχει παραμείνει για περισσότερους από τέσσερις μήνες στις βελγικές φυλακές. Η Εύα Καϊλή μαζί με τον Μαρκ Ταραμπέλα ήταν οι μόνοι δύο, μεταξύ των κατηγορουμένων, που δήλωσαν αθώοι και ότι δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς. Ο Μαρκ Ταραμπέλα αποφυλακίστηκε εχθές (11/04).






Όπως αναφέρει και το Euronews που μετέδωσε την είδηση, «η Εύα Καϊλή, που έχει γίνει το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που κατακλύζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα αποφυλακιστεί μετά από τέσσερις και πλέον μήνες πίσω από τα κάγκελα».

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Ενώ το ανέφερε και ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί.

«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του στο Euronews.

«Ανήγαγαν την κ. Καϊλή σε ένα σύμβολο για να πουν: “Ακόμα κι αν κατέχεις υψηλά αξιώματα, θα παραμείνεις στην φυλακή. Και αυτό γίνεται ειδικά για να πουν στους άλλους βουλευτές: “μη διαπράττετε πράξεις διαφθοράς γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πάτε στην φυλακή πολύ καιρό”», είχε δηλώσει νωρίτερα ο δικηγόρος της.

Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά»

Ενώ σε δήλωση προχώρησε και ο Έλληνας συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε εγκλήματα που δεν έχει διαπράξει, θα παλέψει για την αθωότητά της μέχρι τέλους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με κατ’ οίκον περιορισμό και βραχιολάκι, ενώ ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.

Δείτε παρακάτω την απόφαση με την οποία η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Εύα Καϊλή


Πηγή

Διαβάστε επίσης: