Η μέρα που έκλαψε κι ο Θεός: Οι 21 νεκροί μαθητές στα Τέμπη και η απόφαση 15χρονης που σημάδεψε τη ζωή της 20 χρόνια πριν

April 13, 2023
Ημέρα κλάματος και ο Θεός έδακρυσε: Οι 21 μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη και η απόφαση μιας 15χρονης που επηρέασε τη ζωή της για 20 χρόνια.

Η μέρα που έκλαψε κι ο Θεός: Οι 21 νεκροί μαθητές στα Τέμπη και η απόφαση 15χρονης που σημάδεψε τη ζωή της 20 χρόνια πριν


Διαφ.

Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από την τραγωδία που πάγωσε και βύθισε το πανελλήνιο στο πένθος, όταν 21 μαθητές από το Μακρυχώρι Ημαθίας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.



Το απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003 ένα λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου επέστρεφε στο Μακρυχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα.

Ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, χάνει τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Λάρισας- Θεσσαλονίκης, στα Τέμπη.

sizes=(max-width:

Τα νοβοπάν εκτινάχτηκαν και χτύπησαν με σφοδρότητα το σχολικό λεωφορείο με αποτέλεσμα 21 μαθητές να βρουν τραγικό θάνατο, ενώ άλλοι 9 να τραυματιστούν σοβαρά.

sizes=(max-width:

Οι αιτίες της σύγκρουσης αναλύθηκαν λεπτομερώς αλλά δεν διευκρινίστηκαν ποτέ 100 %. Ο οδηγός της νταλίκας οδηγούσε 6 ώρες χωρίς διάλειμμα και τα ελαστικά του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές κρίθηκε ακατάλληλο λόγω παλαιότητας και έπρεπε να αποσυρθεί μήνες πριν.

Διαβάστε επίσης: