Μαρία Σολωμού: “Κάνω όλες τις νηστείες, δε μπορώ να φάω. Τη Μεγάλη Εβδομάδα απέχω και από τις σαρκικές επαφές”

April 14, 2023

Μαρία Σολωμού: “Κάνω όλες τις νηστείες, δε μπορώ να φάω. Τη Μεγάλη Εβδομάδα απέχω και από τις σαρκικές επαφές”


Διαφ.

Η Μαρία Σολωμού είναι μια από τις αγαπημένες ηθοποιούς της γενιάς της. Την αγαπήσαμε από τον ρόλο της στην σειρά Singles ενώ φέτος έχουμε την ευκαιρία να την ακούμε στα podcast της στα οποία σχολιάζει και συζητάει θέματα των ημερών. Η Μαρία Σολωμού όπως έχει δηλώσει και η ίδια κατά καιρούς δεν έχει πολύ καλή σχέση με τα social media και προσπαθεί να κρατάει την προσωπική της ζωή όσο της επιτρέπεται και λόγω της αναγνωσιμότητας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.



Μαρία Σολωμού: “Κάνω όλες τις νηστείες, δε μπορώ να φάω

Η Μαρία Σολωμού είναι γνωστό πως δεν μετράει τις κουβέντες της και έχει το θάρρος της γνώμης της, ενώ ίσως αρκετοί να μην γνωρίζατε για την πίστη της στην Θρησκεία. Η ηθοποιός λοιπόν παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο θρησκευτικού περιεχομένου μέσο Vimaorthodoxia.gr.

Η Μ. Σολωμού μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πίστη της στην Παναγία την Γοργοεπήκοο την οποία αγαπάει ιδιαιτέρως αλλά και στην νηστεία που ακολουθεί την Μεγάλη Εβδομάδα η οποία περιλαμβάνει και αποχή από τις σαρκικές επαφές.

Η ηθοποιός αρχικά αναφέρθηκε στον δημοσιογράφο Γιώργο Θεοχάρη σχετικά με το μυστήριο της εξομολόγησης και τον γέροντα της

Μαρία Σολωμού: “Τη Μεγάλη Εβδομάδα απέχω και από τις σαρκικές επαφές”

«Εξομολογήθηκα την πρώτη φορά και δεν μου άρεσε, δεν πέρασα καλά. Πρέπει να σου ταιριάζει ο άνθρωπος που σε εξομολογεί και πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορώ να έχω την ζωή ενός ιερέα και θεωρώ σε κάποια πράγματα η Εκκλησία πρέπει να έχει μεγαλύτερη ανοχή, οπότε δεν πέρασα καλά. Τώρα έχω έναν πνευματικό με τον οποίο επικοινωνώ αρκετά συχνά, σαν γέροντας μου και είναι ωραίο αυτό».

Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε πως κάθε φορά που εξομολογείται δεν λέει ψέματα: «Η εξομολόγηση είναι λίγο παρεξηγημένη όμως δεν πρέπει. Λες πράγματα σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις, είναι κάποιας ηλικίας, φοράει ράσο και του λες την αλήθεια σου εκεί δεν πας να πεις ψέμματα. Την πρώτη φορά είχα εξομολογηθεί στον πατέρα Νεκτάριο Βιτάλη. Καταπληκτική εμπειρία, ένας άνθρωπος που τότε ήταν μεγάλης ηλικίας που ήταν σαν 15χρονων παιδί. Άκουγε, είχε έναν άλλον τρόπο να ακούει, άλλη ματιά».

Επίσης η ηθοποιός έκανε άνοιγμα προς τους νέους που θέλουν να εξομολογηθούν και δεν έχουν βρει τον κατάλληλο πνευματικό και τι τους συμβουλεύει να κάνουν

«Αν οι νέοι βρουν κάποιον που θα μπορέσει να τους ιντριγκάρει το μυαλό, ο οποίος θα τους πει δυο πράγματα που θα τα καταλάβουν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να εξομολογηθούν. Σε άλλες θρησκείες το έχουν μέσα στην κουλτούρα τους, σε εμάς είναι λίγο σαν ντροπή. Στην εκκλησία που πηγαίναμε και διακονούσαμε όπου ερχόταν πάρα πολύς κόσμος και δεν το πίστευαν, μας έδιναν συγχαρητήρια» είπε η Μαρία Σολωμού ενώ στην συνέχει μίλησε για την σχέση της με την Παναγία την Γοργοεπήκοο:

«Νιώθω μεγάλη σύνδεση με την Παναγία. Μάλιστα στα γενέθλια μου που είναι την 1η Οκτωβρίου γιορτάζει, όπως μου είπαν, η Παναγία η Γοργοεπήκοος που βρίσκεται στο Άγιο Όρος. Κάποια στιγμή είχα πάει στην Θεσσαλονίκη να την προσκυνήσω. Όταν είδα πρώτη φορά την εικόνα της σοκαρίστηκα. Είναι δική μου η Παναγία αυτή. Το ότι γιορτάζουμε την ίδια ημέρα το βλέπω σαν σημάδι. Έχω πάει και έχω μείνει στο μοναστήρι της που είναι έξω από την Θεσσαλονίκη».

Μαρία Σολωμού: Όταν γίνεται από υποχρέωση καλύτερα να μην το κάνεις

Η Μαρία Σολωμού είπε κλείνοντας πως τηρεί όλες τις νηστείες του χρόνου, ενώ την Μεγάλη Εβδομάδα απέχει και από όλα τα πάθη:

«Η πίστη είναι κάτι προσωπικό, αν δεν πιστεύει ο άλλος δεν μπορείς να του πεις πίστεψε, νήστεψε, μην φας, μην πιεις αν δεν το νιώθει ο άλλος, δεν γίνεται. Όταν γίνεται από υποχρέωση καλύτερα να μην το κάνεις. Εγώ δεν μπορώ να φάω, κάνω όλες τις νηστείες άντε να πιω λίγο κρασί», ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν νηστεύει απ όλα «Νηστεύεις και από τα σαρκικά;» η Μαρία Σολωμού απάντησε: «Ναι σχεδόν. Την Μεγάλη Εβδομάδα οπωσδήποτε απέχω».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: