Τους έστειλαν.. “αδιάβαστους” στο Masterchef: 44 άτομα με τροφική δηλητηρίαση από τα πιάτα των διαγωνιζόμενων

April 14, 2023

Τους έστειλαν.. “αδιάβαστους” στο Masterchef: 44 άτομα με τροφική δηλητηρίαση από τα πιάτα των διαγωνιζόμενων


Διαφ.

Ισχυρισμοί για μαζική τροφική δηλητηρίαση συγκλόνισαν την ισπανική τηλεοπτική σειρά MasterChef 11, αφού μια καλεσμένη που εμφανίστηκε στο επεισόδιο της Δευτέρας αποκάλυψε ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από ένα γεύμα. Και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και του Ισπανικού τύπου τα θύματα ανέρχονται στα 44



Τους έστειλαν.. “αδιάβαστους” στο Masterchef

H αποκάλυψη έγινε στο Twitter και η ανάρτηση της αναφέρει ότι “από 70 άτομα, περισσότερα από τα μισά” κατέληξαν με τροφική δηλητηρίαση.

Σε ένα νήμα τεσσάρων μηνυμάτων, τα οποία δεν μπορούν πλέον να φανούν δημόσια αφού η ίδια έκανε τον λογαριασμό της ιδιωτικό, η θαμώνας μοιράστηκε μια φωτογραφία αφηγούμενη την εμπειρία της μετά το γεύμα: “Όλοι με γαστρεντερίτιδα. Το επόμενο βράδυ έπρεπε να πάω στα επείγοντα για να μου κάνουν ένεση Primperan στον πισινό μου για να σταματήσει ο εμετός. Έχασα 5 κιλά σε τρεις ημέρες”, εξήγησε η Irene.

Η εκπομπή του RTVE ταξίδεψε στη Βαλένθια για γυρίσματα έξω από το Oceanogràfic, όπου οι διαγωνιζόμενοι μαγείρεψαν ένα μενού που ετοίμασε ο σεφ Rakel Cernicharo. Το επεισόδιο μεταδόθηκε στις 10 Απριλίου.

MasterChef: Το πιάτο δεν πήγε καλά στον ισπανικό διαγωνισμό

Αφού μαγείρεψαν τα πιάτα, που σχεδιάστηκαν ως ένας φόρος τιμής στον θαλάσσιο κόσμο, συνολικά 120 άτομα κάθισαν στο τραπέζι για να δοκιμάσουν τις δημιουργίες των διαγωνιζομένων του MasterChef 11. Όλοι τους, εργαζόμενοι στο ενυδρείο, δοκίμασαν τα πιάτα περιτριγυρισμένοι από χιλιάδες ψάρια.

Η εργαζόμενη στο Oceanogràfic συνέχισε να βγάζει την οργή της στο Twitter: “Η εταιρεία μου ενημέρωσε το MasterChef για το τι είχε συμβεί. Τις επόμενες ημέρες δεν μπορούσαμε να πάμε στη δουλειά μας. Οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας μας κάλεσαν για να ερευνήσουν τι είχε συμβεί, αλλά δεν προέκυψε τίποτα. Το γράφω αυτό εδώ γιατί δεν είχαν καν την ευθιξία να μας γράψουν για να μας ζητήσουν συγγνώμη”, ανέφερε στα “κρυμμένα” πλέον tweets της.

Στη συνέχεια, το L’Oceanogràfic ανάρτησε ένα tweet απευθείας προς το πρόγραμμα: “Σας ευχαριστώ MasterChef για τη χειρότερη γαστρονομική εμπειρία που είχα ποτέ στη ζωή μου. Και μιας και το αναφέραμε, σας ενθαρρύνω να κάνετε λίγη περισσότερη έρευνα για τη σχέση του MasterChef με την εντατική κτηνοτροφία”.

Η Shine Iberia, παραγωγός του προγράμματος, απάντησε στη διαμάχη με ανακοίνωσή της: “Από το MasterChef λυπούμαστε πολύ για την αδιαθεσία που εξέφρασαν ορισμένοι από τους υπαλλήλους που συμμετείχαν στα γυρίσματα του επεισοδίου μας στη Βαλένθια, με τους οποίους ήμασταν σε επαφή ανά πάσα στιγμή μέσω του Oceanogràfic, καθώς ήταν προσωπικό της εταιρείας.

“Πρόκειται για μια απολύτως πρωτόγνωρη περίπτωση σε αυτά τα 11 χρόνια του MasterChef στην Ισπανία, ένα πρόγραμμα στο οποίο η διασφάλιση της διατροφικής φροντίδας των ανθρώπων που συμμετέχουν αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: