«Πάγωσε» ο Νίκος Μάνεσης: «Πέρασε ένας κύριος από μπροστά μας άρχισε να μας φτύνει»

April 14, 2023

«Πάγωσε» ο Νίκος Μάνεσης: «Πέρασε ένας κύριος από μπροστά μας άρχισε να μας φτύνει»


Διαφ.

Επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης την ώρα που βρισκόταν σε πλατεία της Κεφαλονιάς μαζί με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παναγή Καππάτο.



Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μάνεσης και ο Παναγής Καππάτος δέχτηκαν επίθεση στην πλατεία στο Λιθόστρωτο Αργοστολίου της Κεφαλονιάς, όταν ένας άνδρας πέρασε από το σημείο και έφτυσε επιδεικτικά στο έδαφος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος βρέθηκε για λίγες μέρες στο νησί με την οικογένειά του και το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης συναντήθηκε με τον βουλευτή και δικηγόρο Παναγή Καππάτο. Οι δυο άνδρες συζητούσαν σε κεντρική καφετέρια του νησιού, όταν δέχθηκαν επίθεση από έναν περαστικό άνδρα. Ο Νίκος Μάνεσης περιγράφει στο okmag το περιστατικό και αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για την επίθεση που δέχθηκε.

«Βρέθηκα σε κεντρική καφετέρια στην Κεφαλονιά με την οικογένειά μου. Εκεί ήταν οι περισσότεροι από τους υποψήφιους της πολιτικής Κεφαλονιάς. Τους χαιρέτησα όλους και κάθισα στο τραπέζι του κυρίου Καππάτου που είναι και δικηγόρος μου σε κτηματικά θέματα της Κεφαλονιάς. Ήμασταν μια όμορφη παρέα και συζητούσαν αρμονικά και άλλοι συνυποψήφιοί του και πέρασε ένας κύριος σε ένα ποδήλατο και μας έφτυσε, στοχεύοντας προφανώς τον κύριο Καππάτο. Είναι γνωστός τραμπούκος της Κεφαλονιάς.

Οι ριπές πήραν και εμένα και τη σύζυγό μου και όταν του είπα “τι κάνεις;”, γιατί είναι αντιληπτό ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο να δεχθείς ριπές ακόμη και αν απευθύνονται σε άλλον, εκείνος κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Μάνεσης.

Και συνέχισε: «Το επεισόδιο έληξε, διότι μπήκαν οι κάτοικοι που βρίσκονταν και έπιναν τον καφέ τους και τον μάζεψαν. Εκείνος έφυγε απειλώντας ότι θα με πετύχει στην παραλία και θα με τακτοποιήσει κλπ.

«Έχουν ακολουθηθεί οι νομικές διαδικασίες»

Στη συνέχεια κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά αυτό το περιστατικό που είναι καταγεγραμμένο και σε κάμερα -έχει καταγραφεί και από την αστυνομία- θέλοντας να πλήξουν τον βουλευτή Παναγη Καππάτο. Κάποιοι ανέφεραν ότι υπήρξε διαδήλωση από τους κατοίκους του Αργοστολίου εναντίον του βουλευτή και ότι εγώ παρενέβη και τους έδειρα μόνος μου όλους. Έχουν ακολουθηθεί όμως, όλες οι νομικές διαδικασίες.

Είναι ένα περιστατικό που διήρκησε λίγα δευτερόλεπτα και τυχαία επειδή παρευρέθηκα στο σημείο οικογενειακώς αναμείχθηκα σε αυτό. Αυτή είναι η αλήθεια που έχει καταγραφεί και στις κάμερες και υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες από όσους ήταν παρώντες. Εγώ είμαι μάρτυρας του περιστατικού, όπως και ο κύριος Φαραντούρης που είναι πολιτικός αντίπαλος του κ. Καππάτου, αλλά βρέθηκε κι εκέινος μπροστά στο περιστατικό.

Μην ξεχνάμε ότι είναι και προεκλογική περίοδος και εμένα με μπλέκουν από σπόντα επειδή είμαι Κεφαλονίτης. Βρέθηκα στο Αργοστόλι για 2-3 μέρες και τώρα επιστρέφω. Πήγαμε στο νησί με την οικογένειά μου και βιώσαμε καταστάσεις απίστευτες, που βιώνει η ελληνική περιφέρεια. Στημένες καταστάσεις για να εκτεθεί κόσμος».

Η ανάρτηση του Παναγή Καππάτου για το περιστατικό

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Παναγής Καππάτος τοποθετήθηκε για την επίθεση αναφέροντας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Είναι πάντα οι ίδιοι άνθρωποι και δεν θα αλλάξουν ποτέ.

Αυτοί που παράγουν «αγανακτισμένους».

Αυτοί που τρέφουν το αυγό του φιδιού.

Οι «αγανακτισμένοι» που φώναζαν συνθήματα να καεί η Βουλή στο Σύνταγμα.

Οι «αγανακτισμένοι» που παλαιότερα βιαιοπράγησαν.

Οι «αγανακτισμένοι» που δολοφόνησαν.

Είναι τα φαινόμενα της προσβολής, της επίθεσης και της βίας.

Αυτών που θέλουν να θάψουν τους άλλους «τρία μέτρα κάτω από τη γη».

Έτσι γεννήθηκε ο νεοναζισμός.

Η επίθεση εναντίον μου και εναντίον του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Νίκου Μάνεση, έγινε από τον γνωστό μονίμως «αγανακτισμένο» συμπολίτη μας που διαβεί στην αυλή τοπικού παράγοντα-συκοφάντη. Μια σκηνοθετημένη επίθεση που διοχετεύτηκε αμέσως στα μέσα ενημέρωσης επιρροής του συγκεκριμένου παράγοντα.

Είναι το ίδιο πρόσωπο που πάντα «αγανακτισμένος» παλαιότερα επιτέθηκε στην τότε Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Είναι το ίδιο πρόσωπο που επιτέθηκε στο Βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο και στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ το 2012 στην Πλατεία Καμπάνας.

Είμαι βέβαιος ότι όσοι ήταν μάρτυρες του επεισοδίου θα το καταδικάσουν. Ή είσαι εναντίον των φαινομένων αναβίωσης του νεοφασισμού ή δεν είσαι.

Είναι αυτονόητο ότι η δικαιοσύνη θα αντιμετωπίσει και αυτά τα φαινόμενα όπως οφείλει.

Πρέπει όμως να ξέρουν οι τοπικοί δήθεν «αγανακτισμένοι»:

Δεν μπορούν να με τρομοκρατήσουν.

Η Δημοκρατία είναι ανίκητη και δεν εκφοβίζεται».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: