Γέμισαν τον επιτάφιο με 57 αγγελάκια: Δάκρυσαν όλοι στην εκκλησία με τον στολισμό αφιερωμένο στα θύματα των Τεμπών

April 15, 2023

Γέμισαν τον επιτάφιο με 57 αγγελάκια: Δάκρυσαν όλοι στην εκκλησία με τον στολισμό αφιερωμένο στα θύματα των Τεμπών


Διαφ.

Σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα ο κόσμος αντιμετωπίζει την Μεγάλη Παρασκευή με θρησκευτική ευλάβεια και σιωπηλά καθώς είναι μια συμβολική ημέρα. Είναι μέρα πένθους και απόλυτης αργίας και ημέρα που κορυφώνονται τα πάθη του Χριστού. Είναι μια μέρα κατά την οποία αρκετοί από εμάς λησμονούμε αγαπημένα πρόσωπα τα οποία δεν βρίσκονται πια στην ζωή. Και αντλούμε κουράγιο για να ανεβεί ο καθένας τον δικό του Γολγοθά. Ο στολισμός του επιτάφιου έγινε σήμερα σε όλες τις εκκλησίες της ορθοδοξίας αλλά έγινε και στον απόηχο της τραγωδία στα Τέμπη. Αρκετών συνανθρώπων μας οι σκέψεις σήμερα θα είναι και στους συγγενείς αλλά και στα 57 θύματα της εθνικής τραγωδία που ζήσαμε πριν από ενάμιση μήνα περίπου.Με αυτήν την σκέψη λοιπόν και οι κάτοικοι στην Παναγία Φανερωμένη Χιλιομοδίου θέλησαν να εκφράσουν την θλίψη τους στους 57 νεκρούς. Έτσι λοιπόν ο Επιτάφιος στην Παναγία Φανερωμένη Χιλιομοδίου στολίστηκε με λευκά λουλούδια και 57 συμβολικά αγγελάκια καθώς οι μνήμες από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη είναι ακόμα νωπές…

Ο Επιτάφιος στολίστηκε με σχολαστικότητα και το τελικό αποτέλεσμα προκαλεί συγκίνηση.

Ο Επιτάφιος στην Παναγία Φανερωμένη Χιλιομοδίου στολίστηκε με λευκά λουλούδια και 57 αγγελάκια για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη που συγκλόνισε τη χώρα, κανείς στην περιοχή αλλά και στην Ελλάδα δεν ξεχνάει τα θύματα της συμφοράς.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου ο φετινός επιτάφιος είναι αφιερωμένος στα 57 θύματα που έχασαν την ζωή της την 28η Φεβρουαρίου. Ο στολισμός του επιτάφιου έγινε με περισσή αγάπη και σεβασμό στην μνήμη τους γράφοντας «Τέμπη 28/2/2023».

Τον επιτάφιο κοσμούσαν 57 μικρά λευκά αγγελάκια με τα ονόματα των θυμάτων και έναν μεγάλο άγγελο για τους αγνοούμενους της της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Δείτε τον επιτάφιο από τις εικόνες του argolikeseidhseis.gr

Δείτε τον επιτάφιο με τα 57 αγγελάκια

H σημασία της Μεγάλης Παρασκευής – Σήμερα η κορύφωση του Θείου Δράματος


Πηγή