«Είμαι πολύ χαρούμενη, θα είμαι ξανά με την κόρη μου»: Οι πρώτες δηλώσεις της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκιση

April 15, 2023
Είμαι πολύ ευχαριστημένη που θα επανασυνδεθώ με την κόρη μου. Αυτά είναι τα πρώτα λόγια της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της.

Είμαι πολύ χαρούμενη, θα είμαι ξανά με την κόρη μου: Οι πρώτες δηλώσεις της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκιση


Διαφ.

Η Εύα Καϊλή ευρωβουλευτής και άλλοτε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία και είχε προφυλακιστεί για το περιβόητο σκάνδαλο του Κατάρ αποφυλακίστηκε σήμερα υπό περιοριστικούς όρους.



Η συνέντευξη της Εύας Καϊλή λίγο πριν την αποφυλάκιση

Η Εύα Καϊλή αποφυλακίστηκε σήμερα μετά από 4 μήνες και επέστρεψε σπίτι της όντας υποχρεωμένη να μην φύγει από το σπίτι της καθώς και να φέρει επάνω της ειδικό βραχιολάκι εντοπισμού. η πρώην ευρωβουλευτής φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς θα βρεθεί και πάλι δίπλα στην κόρη της. Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε: Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα, δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ενώ και η ίδια δήλωσε: Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα με τους δικηγόρους μου ανέφερε, χαμογελαστή μετά την έξοδό της από τις βελγικές φυλακές.

Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή – Η στιγμή που φτάνει σπίτι της

H E.Καϊλή λίγο πριν την αποφυλάκισή της μίλησε στο Βήμα και περιέγραψε την περιπέτειά της στις φυλακές του Χάρεν, δηλώνει αθώα και τονίζει ότι αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου

Τον Δεκέμβριο του 2022, όταν πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης σε τι κατηγορίες εφέρετο ότι συμμετείχε ο σύντροφός μου και πατέρας της κόρης μου, κατέρρευσε όλη μου η ύπαρξη, χάθηκε ξαφνικά ο κόσμος όλος, έγινα χίλια κομμάτια αναφέρει χαρακτηριστικά για εκείνες τις ώρες που ξεκίνησαν όλα, ενώ ανατρέχει και στην αντιμετώπιση που έτυχε από συντρόφους, συναδέλφους, συνεργάτες, ακόμα και φίλους.

Μετά ήλθε η απόλυτη απομόνωση και απόρριψη από τους πάντες, τους συναδέλφους μου στην Ευρωβουλή, τον πολιτικό κόσμο στην πατρίδα μου, τους φίλους, τους γνωστούς. Ηταν σαν να μην υπήρξα. Βρέθηκα στη φυλακή, μακριά από την κόρη μου, με μόνη συντροφιά την ελπίδα ότι αυτό που ζω είναι ψευδαίσθηση. Παραμιλούσα, φώναζα “είμαι αθώα”, αλλά οι τοίχοι και τα κάγκελα δεν ακούν, τονίζει στο Βήμα.

Οι πρώτες ώρες στη φυλακή κυλούν δύσκολα. Οι σκέψεις της ζωής που σιγά-σιγά αντιλαμβάνεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν τη συνθλίβουν. Οι μόνοι που με πίστεψαν ήταν η αδελφή μου, η μάνα μου, ο πατέρας μου και ο Έλληνας δικηγόρος μου, ο Μιχάλης, όπως τον είχαν μάθει και τον αποκαλούσαν και οι συγκρατούμενές μου. Κάποιοι πίστεψαν ότι είχα τελειώσει, ότι έσβησα ως προσωπικότητα περιγράφει με πικρία.

Οσον αφορά τις ελάχιστες επαφές της με τον έξω κόσμο, θυμάται ότι όλοι την προέτρεπαν να πει ό,τι χρειάζεται για να βρεθεί μια ώρα αρχύτερα ελεύθερη. Ολοι με συμβούλευαν να ομολογήσω, να φύγω γρήγορα, να πάω στην κόρη μου λέει και παραδέχεται τις πρώτες σκοτεινές σκέψεις καθώς και τη μοναδική ζωογόνο σκέψη – αυτή της μόλις δύο ετών κόρης της. Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς. Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δεν με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα.

Να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα

Να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα, επαναλαμβάνει, αυτός ο σκοπός με κρατάει ζωντανή, με βοηθάει να είμαι στα συγκαλά μου συνεχίζει.

Η διαγραφή της από το ΠαΣοΚ ήταν θέμα λίγων λεπτών από τη στιγμή της ανακοίνωσης της προσαγωγής της, για να ακολουθήσει και η διαγραφή της από τον ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, αλλά και η καθαίρεσή της από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ύστερα από ψηφοφορία. Με υποτίμησαν, με προσέβαλαν ως γυναίκα, με απαξίωσαν, αλλά ποτέ δεν θα παραδεχθώ ότι πρόδωσα την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που με τίμησαν τόσα χρόνια με την ψήφο τους. Εμπιστεύθηκα κι εγώ ανθρώπους, έχω μάθει να πιστεύω στον σύντροφο, στον φίλο τονίζει μιλώντας στο Βήμα λίγες ώρες μετά την απόφαση για υφ’ όρων αποφυλάκισή της.

Και τώρα τι; Δεν θα υποκύψω, αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του λυκείου μαζί τους. Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει καταλήγει, θέλοντας για μια ακόμη φορά – και πλέον δημοσίως – να υπερασπιστεί τον εαυτό της και αποφεύγοντας να μιλήσει για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους στην υπόθεση Qatargate.

Από την πλευρά του, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που βρέθηκε στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή, περιγράφει από τη σκοπιά του νομικού εκπροσώπου πως ξεκίνησαν αυτές οι 126 ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι την έγκριση της αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή: Τον Δεκέμβριο του 2022 είχε ισχυρό κρύο στις Βρυξέλλες, συνάντησα την Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν. Η Εύα μου είπε “Μιχάλη, όλοι οι δικηγόροι εδώ στο Βέλγιο μου λένε ότι αν ομολογήσω τις κατηγορίες, σε δύο μέρες θα είμαι στην κόρη μου, τι με συμβουλεύεις να κάνω;”. Της είπα: “Εύα μου, αν έχεις διαπράξει τα αδικήματα που σου αποδίδονται, να τα ομολογήσεις και να πας στην κορούλα σου, αν όμως είσαι αθώα, θα πολεμήσουμε μαζί και όπου βγει”. “Μιχάλη είμαι αθώα” επέμεινε. “Εύα, ξεκινάμε και όπου βγει”. Αυτές οι λέξεις, ακριβώς, σμιλεμένες από το θάρρος της Εύας, ήταν η αρχή αυτής της περιπέτειας της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οσο για το μέλλον της πολιτικού από τη Θεσσαλονίκη, ο έμπειρος δικηγόρος αναφέρει: Η Εύα είναι πολιτικό ον, η ιστορία έχει πολλές σελίδες λευκές στο προσωπικό της βιβλίο, το τέλος δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γράψει. Εγώ, όμως, ένας παλιός πλέον δικηγόρος, θα πω: Και όμως είναι αθώα.

Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή – Σε κατ ‘ οίκον περιορισμό με ειδικό βραχιολάκι


Πηγή

Διαβάστε επίσης: