Χιλιάδες χάντρες, αμέτρητα λουλούδια, 1,5 μήνα δουλειάς: Επιτάφιος – έργο τέχνης στη Κρήτη, το εντυπωσιακό αποτέλεσμα

April 15, 2023
Χιλιάδες χάντρες και αμέτρητα λουλούδια χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του Επιταφίου στην Κρήτη, σε ένα έργο τέχνης που απαιτήθηκε 1,5 μήνα δουλειάς. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Χιλιάδες χάντρες, αμέτρητα λουλούδια, 1,5 μήνα δουλειάς: Επιτάφιος – έργο τέχνης στη Κρήτη, το εντυπωσιακό αποτέλεσμα


Διαφ.

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, μια μέρα θρήνου και νηστείας καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση των παθών και εν συνεπεία στην Ανάσταση. Και το έθιμο σήμερα ορίζει το στόλισμα του επιτάφιου ανά την χώρα, καθώς και σε κάθε ορθόδοξο ναό στην υφήλιο. Ο στολισμός άλλοτε είναι απλός και ταπεινός και άλλοτε εντυπωσιακός η ακόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις συγκινητικός.



Ο Επιτάφιος που βλέπουμε στις παρακάτω εικόνες που δημοσιεύει το cretapost δικαίωσε τους κόπους όλων εκείνων που πήραν μέρος στον στολισμό του στην. Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό…

Επιτάφιος – έργο τέχνης στην Κρήτη

Ο Επιτάφιος στην Κρήτη ετοιμάστηκε για ακόμα μία χρονιά με χιλιάδες χάντρες και λουλούδια. Επί 1,5 μήνα δεκάδες άτομα εργάζονταν ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι και φέτος εντυπωσιακό. Τα κατάφεραν και από το πρωί, οι εικόνες από την Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε, ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της χώρας, μέσω διαδικτύου. Πλήθος πιστών σπεύδει να προσκυνήσει με κατάνυξη.

Με κεντρικό θέμα τη Δευτέρα Παρουσία στολίστηκε φέτος ο Επιτάφιος στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε. Για μία ακόμα φορά η συγκεκριμένη Ιερά Μονή έχει τον πιο εντυπωσιακό επιτάφιο στην Κρήτη με τους εθελοντές να τον προετοιμάζουν εδώ και 1,5 μήνα.

Χιλιάδες χάντρες, αμέτρητα λουλούδια και δεκάδες εθελοντές για τον Επιτάφιο στο Φόδελε

Όπως αναφέρει ο πατέρας Παντελεήμων Μούγκουρος σε ανάρτησή του, χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες χάντρες και πολλά λουλούδια από τους εθελοντές που αφιέρωσαν κόπο και χρόνο για το παρακάτω αποτέλεσμα.

sizes=(max-width:

sizes=(max-width:

sizes=(max-width:

sizes=(max-width:

Θλιμμένη και Μεγάλη ημέρα σήμερα και παράλληλα ελπιδοφόρα! Θλιμμένη γιατί ο Κύριος μας γεύτηκε εκουσίως Σταυρό και Θάνατο, ελπιδοφόρα δε γιατί το έκανε για εμάς! Τόσο πολυ μας αγάπησε που θέλησε να μας ελευθερώσει από την καταδυναστεία του διαβόλου και καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος, να ζήσει σαν εμάς αλλά δείχνοντας μας τον δρόμο για την ελευθερία, τον δρόμο για τον Ουρανό και την Βασιλεία Του τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Η ανάρτηση του ιερέα

Με την επίγειο ζωή του εφάρμοσε πλήρως την εντολή της ΑΓΑΠΗΣ που ο ίδιος έδωσε ώστε θυσίασε τον ίδιο του τον εαυτό, κατεβαίνοντας στον Άδη για να κηρύξει ακόμη και στους νεκρούς την ελπίδα για το μετά το θάνατο, την αιώνιο ζωή! Οι Χριστιανοί αναζητούμε ακομη αυτήν την ελπίδα, προσδοκούμε την αιώνιο ζωή και τον Παράδεισο δυστυχώς μέσα στον εγωκεντρισμό και την φιλαυτία μας και προσκυνούμε την κτίση παρά τον Κτίσαντα, ξέχνωντας ότι η Τελική Κρίση θα μας βρει όλους κατά την Δευτέρα Παρουσία Του!

Θεωρούμε ότι όλοι μας στο τέλος θα έχουμε μια θέση κοντά Του, στον Παράδεισο αλλά κανείς από εμάς δεν ακολουθεί το παράδειγμα Του, όπως είναι αποτυπωμένο στο Ευαγγέλιο και είναι το κλειδί για την Ουράνιο Βασιλεία! Μέσα από την ζωή Του εδώ ο Χριστός έθρεψε πεινασμένους, πότισε διψασμένους, βοήθησε ξένους και αβοηθήτους, θεράπευσε ασθενείς και αμαρτωλούς, συγχώρεσε τους εχθρούς Του, αγάπησε τους πάντες και έδωσε την ίδια οδηγία – Εντολή προς εμάς: ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: