Άγιο Φως: Πλήθος πιστών για την τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα – Δείτε live

April 14, 2023
Άγιο Φως: Μεγάλος αριθμός πιστών παραβρέθηκε στην τελετή της αφής στα Ιεροσόλυμα και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά.

Άγιο Φως: Πλήθος πιστών για την τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα – Δείτε live


Διαφ.

Στις 19:30 η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα – Θα ακολουθήσουν ειδικές πτήσεις για όλη την Ελλάδα

 



Πλήθος πιστών προσέρχεται στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα για την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός, το οποίο από το Ισραήλ θα μεταφερθεί σε κάθε ορθόδοξη γωνιά του πλανήτη, ο οποίος βρίσκεται σε αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο θαύμα του Χριστιανισμού, της Ανάστασης του Κυρίου

Σημειώνεται ότι φέτος οι ισραηλινές αρχές έχουν επιβάλει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται από ελληνικής πλευράς ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει, επίσης, συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος αναμένεται περίπου στις 19:30 με αεροσκάφος Α320neo της AEGEAN και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια αεροπορικώς.

Διαβάστε επίσης: