Πολύνεκρο τροχαίο στον Έβρο: Αυτός είναι ο 46χρονος Έλληνας οδηγός που σκοτώθηκε – Πώς έγινε το δυστύχημα

April 16, 2023

Πολύνεκρο τροχαίο στον Έβρο: Αυτός είναι ο 46χρονος Έλληνας οδηγός που σκοτώθηκε – Πώς έγινε το δυστύχημα


Διαφ.

Υπέκυψε ο 46χρονος Έλληνας οδηγός του πολύνεκρου τροχαίου, που σημειώθηκε σήμερα (15/4) το πρωί στον Έβρο και μετράει ήδη άλλους 5 νεκρούς.



Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει καθώς από τους 6 τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος μόνο οι δύο δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Το αυτοκίνητο, που μετέφερε παράνομα μετανάστες, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία Οδό.

Ο 46χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, με το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά ο διακινητής, κατέληξε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου στο νοσοκομείο. Το αυτοκίνητο που μετέφερε τους μετανάστες, επίσης, μετατράπηκε σε άμορφη μάζα, αφήνοντας πίσω άλλους 5 νεκρούς και 6 τραυματίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο διακινητής, που είχε στο αυτοκίνητό του 10 μετανάστες, μπήκε από τον κόμβο της Μάκρης στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο εμβόλισε το περιπολικό, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα. Εν τέλει συγκρούστηκε σφοδρά με το όχημα του 46χρονου.

Ο νεκρός Έλληνας οδηγός ήταν από την Αλεξανδρούπολη και επέστρεφε από την Κομοτηνή όπου εργαζόταν στο σπίτι του. Κινούταν κανονικά στο δρόμο προς την Αλεξανδρούπολη, όταν ξαφνικά ο διακινητής έπεσε πάνω του. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε και ο άνδρας που διακινούσε τους μετανάστες.

46χρονος46χρονος

Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος που μετέφερε παράνομα τους μετανάστες δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης που του έκαναν στον οικισμό της Μάκρης, αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Προσπαθώντας να ξεφύγει, εμβόλισε το περιπολικό ανέπτυξε ταχύτητα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής όπου ακολούθησε τρελή πορεία μέχρι να συγκρουστεί μετωπικά με το αυτοκίνητο του άτυχου 46χρονου.

Για τον απεγκλωβισμό των νεκρών και των τραυματιών, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι, σύμφωνα με το evros-news.gr, ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει καθώς από τους 6 τραυματίες μόνο οι δύο δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης έιναι ότι η Πυροσβεστική Αλεξανδρούπολης που μετέβη στο σημείο όταν ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία, έκανε αρκετή ώρα να απεγκλωβίσει νεκρούς κα τραυματίες από τα δύο οχήματα που είχαν παραμορφωθεί από την σφοδρή μετωπική σύγκρουση.

Την προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το τροχαίο

Σήμερα (15-4-2023) πρωινές ώρες, εντός του οικισμού Μάκρης Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως, ο οδηγός αυτού δεν συμμορφώθηκε.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο εμβόλισε το περιπολικό, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

Στη συνέχεια το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και να έχει προσκρούσει μετωπικά με έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός.

Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο 46χρονος ημεδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και ο αλλοδαπός οδηγός του έτερου οχήματος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, από τους οποίους υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός των τεσσάρων και τραυματισμός των υπολοίπων έξι.

Άπαντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: