“Έφυγε σαν άγγελος η Κατερίνα μου”: Απαρηγόρητη η Ευδοκία Ρουμελιώτη, έμαθε τα δυσάρεστα ανήμερα του Πάσχα

April 16, 2023
Η Κατερίνα μου έφυγε σαν ένας άγγελος: Η Ευδοκία Ρουμελιώτη, απαρηγόρητη, έμαθε τα δυσάρεστα την ημέρα του Πάσχα.

Έφυγε σαν άγγελος η Κατερίνα μου: Απαρηγόρητη η Ευδοκία Ρουμελιώτη, έμαθε τα δυσάρεστα ανήμερα του Πάσχα


Διαφ.

Σε άσχημη κατάσταση είναι η Ευδοκία Ρουμελιώτη μετά την είδηση ότι η Κατερίνα Χέλμη άφησε την τελευταία της πνοή.Η Ευδοκία Ρουμελιώτη, που φαίνεται πως είχε μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με τη σπουδαία ηθοποιό του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, ανέβασε μία φωτογραφία της με την Κατερίνα Χέλμη και τη Μαρία Καβογιάννη από παλαιότερη συνάντησή τους, γράφοντας στη λεζάντα:

Έφυγε σαν άγγελος… Η Κατερίνα μου… η φίλη μου… Η γυναίκα που όταν έχασα την δική μου μάνα με έχωσε βαθιά μέσα την αγκαλιά της… Η γυναίκα που δεν ήξερες πόσο χρόνων είναι γιατί η ηλικία της ήταν μόνο ένας αριθμός. Η γυναίκα που μου έμαθε τόσα πολλά και για τη δουλεια αλλά πάνω από όλα για τη ζωή… Το ευχαριστώ είναι τόσο φτωχό μπροστά σε όλα αυτά που νιώθω και αισθάνομαι και χρωστάω σε αυτή την γυναίκα. Πέτα ψηλά Κατερίνα μου όπως μόνο εσύ ξέρεις. Θα είσαι μέσα μου για πάντα.

View this post on Instagram

A post shared by Evdokia Roumelioti (@evdokia.roumelioti)

Η Κατερίνα Χέλμη υποδύθηκε, μεταξύ άλλων, την αντίζηλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία Η αγάπη μας και έμεινε στην ιστορία για την ατάκα Τσακίσου.

Την είδηση έκανε γνωστή η σκηνοθέτις, Πέτρα Τερζή.


Η πρώτη εμφάνιση της Κατερίνας Χέλμη στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι Τα κόκκινα φανάρια, όπου είπε την ατάκα Μην φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ.

Ευδοκία

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της πήρε μέρος σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Ασχολήθηκε επίσης με την συγγραφή αρκετών βιβλίων.

width=934

Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός, Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Σε αντίθεση με τον σύζυγό της, Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και διευθυντής του Ιδρύματος Καραμανλή, η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών. Στις δημοτικές εκλογές του 1994, εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.


Πηγή