Τέλος η Εύα Καϊλή από την Ελλάδα; Ίσως να μην επιστρέψει ποτέ στη χώρα μας -Οι άσχημες σκέψεις μέσα στη φυλακή

April 17, 2023

Τέλος η Εύα Καϊλή από την Ελλάδα; Ίσως να μην επιστρέψει ποτέ στη χώρα μας -Οι άσχημες σκέψεις μέσα στη φυλακή


Διαφ.

Η Εύα Καϊλή έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής», μετά την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι και περιέγραψε όλα όσα έζησε μετά τη σύλληψή της για εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatar Gate, ενώ αποκάλυψε ακόμα και τις σκέψεις που έκανε για να αυτοκτονήσει.



Ειδικότερα, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής υπογράμμισε πως είναι αθώα και πως εάν κριθεί ένοχη για το σκάνδαλο Qatar Gate δεν θα γυρίσει ποτέ στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου» και συμπλήρωσε για τα πρώτα συναισθήματα που ένιωσε όταν πληροφορήθηκε για την εμπλοκή του συντρόφου της στο σκάνδαλο Qatar Gate ότι «τον Δεκέμβριο του 2022, όταν πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης σε τι κατηγορίες εφέρετο ότι συμμετείχε ο σύντροφός μου και πατέρας της κόρης μου, κατέρρευσε όλη μου η ύπαρξη, χάθηκε ξαφνικά ο κόσμος όλος, έγινα χίλια κομμάτια».

Η απόρριψη της Εύας Καϊλή από τους πάντες

Για τις μέρες που ακολούθησαν, η Εύα Καϊλή σημείωσε «μετά ήλθε η απόλυτη απομόνωση και απόρριψη από τους πάντες, τους συναδέλφους μου στην Ευρωβουλή, τον πολιτικό κόσμο στην πατρίδα μου, τους φίλους, τους γνωστούς. Ήταν σαν να μην υπήρξα. Βρέθηκα στη φυλακή, μακριά από την κόρη μου, με μόνη συντροφιά την ελπίδα ότι αυτό που ζω είναι ψευδαίσθηση. Παραμιλούσα, φώναζα “είμαι αθώα”, αλλά οι τοίχοι και τα κάγκελα δεν ακού.

Η Εύα Καϊλή σκέφτηκε ν’ αυτοκτονήσει

Η ίδια παραδέχτηκε μετά την αποφυλάκισή της πως «είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς. Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δεν με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα».

Εύα Καϊλή αποφυλάκιση


Πηγή

Διαβάστε επίσης: