Βασιλική Παναγιωτοπούλου: Το τελεσίγραφο του Θέμου, ο λαμπερός γάμος στα 22 της, τα 3 παιδιά & ο πρόωρος χαμός του

April 17, 2023

Βασιλική Παναγιωτοπούλου: Το τελεσίγραφο του Θέμου, ο λαμπερός γάμος στα 22 της, τα 3 παιδιά & ο πρόωρος χαμός του


Διαφ.

Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου είναι δημοσιογράφος. Ήταν σύζυγος του αείμνηστου δημοσιογράφου και παρουσιαστή Θέμου Αναστασιάδη και έχουν τρία παιδιά την Αλίκη, το Βύρωνα και τη Φίλια (σ.σ. τα δύο είναι δίδυμα).



Της: Έπη Τρίμη

Η έγκριτη δημοσιογράφος ξεκίνησε την καριέρα της το 1989, στην εφημερίδα “Καθημερινή” όπου εργάστηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ. Το 1992 εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς “Αθήνα 9.84” και “Μελωδία” , ενώ τελευταίος σταθμός ήταν ο Alpha TV.

Το φλερτ ενός μηνός που έγινε πολιορκία, ο γάμος στο Ψυχικό και τα 3 παιδιά

Όταν ήταν  19 ετών η Βασιλική Παναγιωτοπούλου την εντόπισε ο Θέμος Αναστασιάδης. Του έκανε «κλικ» και ξεκίνησε να την φλερτάρει ασύστολα.  Όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα»  μετά από ένα μήνα φλερτ, στην κουζίνα της εφημερίδας τής ζήτησε ραντεβού σε μορφή τελεσιγράφου.

Έδωσαν ραντεβού στις 8 το βράδυ στο Κολωνάκι, έξω από το κτίριο του Βρετανικού Συμβουλίου όπου εκείνη μάθαινε αγγλικά. Είχε πάει 9 το βράδυ και εκείνος δεν φαινόταν στον ορίζοντα οπότε μάλλον απογοητευμένη, η Βασιλική αποχωρούσε βαρύθυμα, όταν κατέφθασε επιτέλους ο Θέμος με απίστευτο κέφι κορνάροντας, και φωνάζοντάς της να μπει στο αμάξι! Ήταν το πρώτο και καθοριστικό ραντεβού τους. Μια καρμική συνάντηση δυο ανθρώπων που ερωτεύτηκαν βαθιά, έδεσαν κατ΄αποκλειστικότητα και αφοσιώθηκαν ο ένας στον άλλο για μια ζωή στη διάρκεια μια ευτυχισμένης 30ατίας.

Παντρεύτηκαν 3 χρόνια αργότερα το 1992 στον Άγιο Δημήτριο Ψυχικού και διοργάνωσαν ξεχωριστά από τους συγγενείς ένα πάρτι για δημοσιογράφους στο σπίτι τους στο Ψυχικό. Τη στερεά σχέση του ζευγαριού τη δυνάμωσε ο ερχομός της κόρης τους Αλίκης το 1998 και το 2005 η άφιξη των διδύμων Βύρωνα και Φιλιώς.

Ο θάνατος του Θέμου Αναστασιάδη

Επί σχεδόν δύο χρόνια, ο Θέμος Αναστασιάδης έδινε μια άγνωστη στο ευρύ κοινό και – δυστυχώς άνιση – «μάχη».

Τον Σεπτέμβριο του 2017 διαγνώστηκε με μια εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης αρχικά νοσηλεύτηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Στη συνέχεια, μετέβη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες κλινικές του κόσμου, στη Βοστώνη. Εκεί, ο Θέμος Αναστασιάδης, υποβλήθηκε σε εντατική και επιθετική θεραπεία. Παρόλα αυτά, στάθηκε όρθιος και ο οργανισμός του κατάφερε και την άντεξε.

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, ο καρκίνος επανεμφανίστηκε. Ο Θέμος Αναστασιάδης, απτόητος, συνέχισε τις θεραπείες στην Ζυρίχη, όπου έμενε μόνιμα πλέον, αλλά η μάχη έγερνε εις βάρος του.

Το τελευταίο πεντάμηνο η υγεία του επιδεινώνονταν διαρκώς και το τελευταίο δίμηνο, χειροτέρεψε πολύ. Μέχρι που τον κατέβαλε οριστικά και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Ελβετίας, σε ηλικία μόλις 61 ετών το 2019.

Η κηδεία του δημοσιογράφου έγινε στην εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο παρουσία της οικογενείας και πλήθους κόσμου.

Ο χαμός του πατέρα της

Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και χρόνια και έχει αφιερωθεί στην ανατροφή των παιδιών της από το γάμο της με τον Θέμο Αναστασιάδη.

Ο πατέρας της έφυγε πριν λίγο διάστημα σε ηλικία 90 ετών ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Θήβας. Η κηδεία του έγινε στις 21.08.2021 στη Θήβα, τόπο καταγωγής της δημοσιογράφου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: