Τραγωδία στον Άραχθο με τα παιδιά: Η μαρτυρία που συγκλονίζει

June 13, 2025
Συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία στον Άραχθο με τα παιδιά

Τραγωδία στον Άραχθο με τα παιδιά: Τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα, άρχισε να τον πνίγει


Διαφ.

Η ατυχία και μία λάθος απόφαση φαίνεται πως οδήγησαν την βόλτα της παρέας των παιδιών στον Άραχθο σε τραγωδία. Δύο ανήλικα παιδιά πνίγηκαν στα νερά του ποταμού.

Τα παιδιά είχαν μόλις τελειώσει τις εξετάσεις τους στο σχολείο και πήγαν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού. Ωστόσο ένα από τα παιδιά που βούτηξαν στα νερά δεν ήξερε κολύμπι. Το γεγονός αυτό ήταν καταλυτικό στην τραγική τροπή που πήραν τα πράγματα.

Το τρίτο αγόρι της παρέας των δύο παιδιών που πνίγηκαν στο Άραχθο μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Mega πώς η βόλτα τους εξελίχθηκε σε τραγωδία. Ο ανήλικος περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές αλλά τον πανικό που επικράτησε στο σημείο από τη στιγμή που τα παιδιά μπήκαν στη θάλασσα μέχρι τη στιγμή που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Διαφ.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του τρίτου παιδιού της παρέας των δύο πνίγηκαν στον Άραχθο

Διαφ.

width=900

Διαφ.

Τελείωσαν οι εξετάσεις, περίπου 11:00 η ώρα και μου είπε ο Κωνσταντίνος να πάμε στα παραποτάμια στο Νεοχώρι, να περιμένουμε το λεωφορείο το δικό μας. Εκεί συναντήσαμε αυτά τα παιδιά που είχαν μπει ήδη με τα πόδια σε ένα πολύ ρηχό σημείο και απλά εκείνη τη στιγμή είπε ο ένας να πάνε στην πρώτη αποβάθρα, στο πρώτο πόδι να σας το πως έτσι, στις γέφυρες. Και είπε και ο μικρός, το μικρό του είναι Νίσι, ότι ξέρει καλό κολύμπι και θα πάνε μαζί αλλά φοβάται το νερό μην ήταν κρύο. Και του είπε ο Σπύρος να τον πάρει αγκαλιά να πάνε μαζί. Και εκεί που σταμάτησε να πατάει ο Σπύρος επειδή είναι λίγο ψηλός, Ο Νίσι δεν ήξερε καθόλου μπάνιο και άρχισε να τον πνίγει, να τον έχει κεφαλοκλείδωμα και να τον πνίγει.

Διαφ.

(Ο Σπύρος) πρότεινε αυτό το πράγμα να τον πάρει αγκαλιά και να πάνε απέναντι μαζί, αλλά ο Σπύρος ήξερε ότι ξέρει μπάνιο ο μικρός, αλλά στην τελική δεν ήξερε τίποτα, ούτε να κουνάει τα χέρια του ούτε τα πόδια του. Απλά άρχισε να πνίγει τον Σπύρο. Αυτό. Δεν πήρε καθόλου ανάσα ο Σπύρος, έμεινε μέσα στο νερό. Πήρε αγκαλιά το παιδί που δεν ήξερε να κολυμπάει, αλλά είχε πει ήδη ότι ξέρει πολύ καλά κολύμπι και έφτασαν στη μέση από τον προορισμό τους και άρχισαν να παλεύουν με το νερό και μεταξύ τους. Έμπαινε μία μέσα ο ένας, μία ο άλλος.

Βούτηξα δεν μπόρεσα να κάνω κάτι άλλο. Ευτυχώς τελευταία στιγμή πρόλαβα. Εκείνη τη στιγμή βούτηξα να … κάπως να βγάλω τα παιδιά, αλλά με βούταγε και μένα ο μικρός για να βγει αυτός στην επιφάνεια. Πρόλαβα τελευταία στιγμή βγήκα, και δεν πρόλαβα, προσπάθησαν να βγάλω κάποιο είδος ξύλου από μία βάρκα ξύλινη που είχε εκεί. Κάποιο κουπί, αλλά δεν άνοιγε τίποτα,ήταν όλα με σχοινιά δεμένα.

Φώναξα κατευθείαν βοήθεια εκείνη την ώρα που βγήκα έξω, πήγα στην πλατεία του χωριού, πήγα στον λεωφορειατζή του είπα τι έγινε και πήγαμε μαζί να του δείξω που βυθίστηκαν τα παιδιά και εκείνη τη στιγμή μπήκε κατευθείαν μέσα δεν το σκέφτηκε. Αυτός και ένας που έχει καταγωγή από την Αλβανία, Λέων τον φωνάζαμε. Πάλευαν ενάμισι λεπτό και εξαντλήθηκε ο Σπύρος που ήξερε να κάνει μπάνιο. Εκεί είχαν ήδη έρθει κάποιοι μεγάλοι, αλλά επειδή δεν τους έβλεπαν, δεν ξέρω γιατί δεν πήδηξε κανένας μέσα να βρει τα παιδιά και μετά από 10 λεπτά ήρθε ο Λέων και ο λεωφορειατζής. Μπήκαν και έβγαλαν το ένα το παιδί και από τη στιγμή που βγήκε το παιδί άρχισε ο μπαμπάς μου να του κάνει ΚΑΡΠΑ γιατί ήξερε από πρώτες βοήθειες και το άλλο το παιδί το είχαν χάσει, γιατί ήταν πιο πέρα λόγω ποταμιού, ρεύματος. Ήταν μέσα στο νερό από τη στιγμή που πήραν την τελευταία ανάσα κανά τέταρτο το λιγότερο. Μετα ο άλλος έκατσε άλλα 7 λεπτά να τον βρουν.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: