Το επικίνδυνο μήνυμα που δεν πρέπει ποτέ να ανοίξεις στο κινητό σου, έτσι αδειάζουν λογαριασμούς οι απατεώνες

April 18, 2023
Μην ανοίγετε ποτέ το επικίνδυνο μήνυμα στο κινητό σας, καθώς οι απατεώνες θα εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία για να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία.

Το επικίνδυνο μήνυμα που δεν πρέπει ποτέ να ανοίξεις στο κινητό σου, έτσι αδειάζουν λογαριασμούς οι απατεώνες


Διαφ.

Μ’ ένα μήνυμα στα κινητά ανυποψίαστων πολιτών, επιτήδειοι προσπαθούν να αρπάξουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, οι απατεώνες στέλνουν έναν ενεργό σύνδεσμο, στον οποίο όποιος πατήσει πάνω, πέφτει αυτόματα στην καλοστημένη διαδικτυακή παγίδα που έχουν στήσει.

Ειδικότερα, πατώντας το σχετικό link, οι δράστες αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς να αφήνουν τα ίχνη τους.

Πρόσφατο θύμα έπεσε και ο γνωστός youtuber από τη Θεσσαλονίκη Χρήστος Κόγιας, ο οποίος, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, έχασε από τον λογαριασμό του 4.000 ευρώ.

Στο μήνυμα που δέχονται όλο και περισσότεροι πολίτες στα κινητά τους τηλέφωνα, οι επιτήδειοι παρουσιάζονται από την ΕΛΤΑ και καλούν τους πολίτες να επιλέξουν το ενεργό λινκ που παραθέτουν, για την αποστολή ενός δέματος.

Ποιο είναι το περιεχόμενο του μηνύματος

Το πακέτο σας είναι σε αναμονή. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τα στοιχεία και πληρώστε τα τέλη παράδοσης για να το παραλάβετε στη διεύθυνση του σπιτιού σας, αναφέρει το μήνυμα.

Το μήνυμα στα κινητά ανυποψίαστων πολιτών

Μήνυμα


Πηγή