«Ο κόσμος ξεχνάει»: Ξεσπά η αδερφή του 7χρονου Χρήστου που σκοτώθηκε από βεγγαλικά

April 19, 2023

«Ο κόσμος ξεχνάει»: Ξεσπά η αδερφή του 7χρονου Χρήστου που σκοτώθηκε από βεγγαλικά


Διαφ.

Ο 7χρονος Χρήστος, «έχασε» τη ζωή του στη Χαλκίδα το 2011 από φωτοβολίδα και η αδερφή του στέλνει ηχηρό μήνυμα για το έθιμο της Ανάστασης.Οι εορτασμοί για την Ανάσταση του Κυρίου σημαδεύτηκαν για ακόμα μία χρονιά από ατυχήματα. Λόγος ήταν τα πυροτεχνήματα που έπεσαν έξω από τις εκκλησίες.

Όπως έχει γίνει γνωστό τέσσερα παιδιά, από Πύλο, Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη αναγκάστηκαν να κάνουν Πάσχα στο νοσοκομείο. Υπέστησαν εγκαύματα και σοβαρούς τραυματισμούς από βεγγαλικά και κροτίδες.

Τα περιστατικά έφεραν μνήμες από την τραγωδία με θύμα τον 7χρονο Χρήστο, ο οποίος πριν από 11 χρόνια έχασε τη ζωή του. Κατά τη διάρκεια ρίψης βεγγαλικών για τους εορτασμούς της Ανάστασης, χτυπήθηκε από μια φωτοβολίδα στο μάτι.

Η αδερφή του αδικοχαμένου παιδιού, μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» . Υπενθύμισε τους κινδύνους που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη συνήθεια αλλά και το πραγματικό νόημα της ημέρας της Αναστάσεως.

Το μήνυμα της αδερφής του Χρήστου για το επικίνδυνο έθιμο

«Την Ανάσταση του Κυρίου θα την περιμένουμε πάντα, ό,τι και να έχει συμβεί στο σπίτι μας. Πάω στην εκκλησία για να κοινωνήσω, πάω για τον Χριστό ότι και να έγινε, η Ανάσταση είναι στην ψυχή μας. Τότε που συνέβη το σκηνικό ήμουν 10 χρονών, ήμουν σε ηλικία που αντιλαμβανόμουν τα πάντα αλλά δεν μπορούσα να φωνάξω. Είχα βάλει στόχο ζωής να μιλήσω. Περνώντας τα χρόνια δημιούργησα μία παρέα στο TikTok και αποφάσισα να μιλήσω. Όταν έρχονται αυτές οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στο σπίτι, όσα χρόνια και να περάσουν, είναι σαν να έγινε χθες», ανέφερε η Γαρυφαλλιά.
«Βγήκα να μιλήσω γιατί αν έχω μια μικρή επιρροή και συναιτιστεί έστω και ένας θα είμαι ευτυχισμένη. Εγώ συνεχίζω τη ζωή μου. Ο κόσμος ξεχνάει αν δεν βγούμε να μιλήσουμε ο κόσμος θα το κάνει κάθε χρόνο. Όσο έχω τη δύναμη θα βγαίνω και θα μιλάω γιατί ξέρω πώς είναι να μην κάνεις γιορτές και να πενθείς», πρόσθεσε η αδερφή του Χρήστου.


Πηγή