Στα 19 της έχασε όλα της τα δόντια από έλκος στο στομάχι, σήμερα στα 24 στέλνει το πιο δυνατό μήνυμα

April 19, 2023

Στα 19 της έχασε όλα της τα δόντια από έλκος στο στομάχι, σήμερα στα 24 στέλνει το πιο δυνατό μήνυμα


Διαφ.

Η 24χρονη Νάταλι έχει χάσει όλα της τα δόντια, ωστόσο αντιμετωπίζει με χιούμορ τη δύσκολη κατάσταση και τη μοιράζεται μέσα από τα βίντεο της.



«Ήμουν χωρίς δόντια με τεχνητή οδοντοστοιχία από τα 19 μου, αλλά δεν θα κρύψω το χαμόγελό μου». Αυτό είναι το θαρραλέο μήνυμα που στέλνει η 24χρονη Νάταλι από το Βανκούβερ. Χρησιμοποιεί τεχνητή οδοντοστοιχία αλλά δεν αφήνει αυτό να φέρει τα πάνω κάτω στο χαμόγελό της.

Η Νάταλι υποφέρει από χρόνιο πόνο από τότε που διαγνώστηκε με κροταφογναθική διαταραχή, μια δυσλειτουργία της αριστερής άρθρωσης της γνάθου, σε ηλικία μόλις 12 ετών. Επτά χρόνια αργότερα, σε ηλικία 19 ετών, είχε χάσει όλα τα δόντια της ως επακόλουθο των φαρμάκων που έπαιρνε και την οδήγησαν σε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση.

«Μέχρι πέρυσι, έκρυβα συνεχώς το χαμόγελό μου και τα δόντια μου», δήλωσε η νεαρή στο NeedToKnow.co.uk. «Όταν μιλούσα ή γελούσα, κάλυπτα το στόμα μου και πραγματικά τρόμαζα να με δει κανείς, ακόμη και η ίδια μου η οικογένεια, με ή χωρίς την οδοντοστοιχία μου».

Τώρα προσπαθεί, απλώς, να «φέρει χιούμορ και φως» στην περιπέτειά της, μοιραζόμενη την τραυματική της ιστορία και το χαμόγελό της με τους 16.800 και πλέον ακολούθους της στο TikTok.

@natlacxo just another part of my story ???? in da bio #fyp #denturegang #dentures #learnfromme #youtube #preview #mystory ♬ Rodeo (Remix) – Lah Pat & Flo Milli

Πώς η 24χρονη έχασε τα δόντια της από έλκος στο στομάχι

Όταν ήταν 18 ετών, η Νάταλι έπαθε ρήξη των μυών της οσφύος της μετά από ένα τροχαίο ατύχημα και της συνταγογραφήθηκε naproxen για τον πόνο.

Της συνέστησαν να το πάρει για δύο εβδομάδες, αλλά το φάρμακο φέρεται να της προκάλεσε έλκος στο στομάχι, το οποίο την έκανε να κάνει εμετό για πέντε μήνες ασταμάτητα.

«Δεν είχα ιδέα για τις επιπτώσεις που είχαν αυτά τα φάρμακα στο πεπτικό σύστημα και στο στομάχι» είπε, αναφερόμενη στις παρενέργειες που, τελικά, θα επηρέαζαν όλη της τη ζωή.

«Όταν είχα πεπτικό έλκος στομάχου, έκανα εμετό για μήνες και νόμιζα ότι έκανα το σωστό βουρτσίζοντας τα δόντια μου μόλις έκανα εμετό».

«Δεν είχα ιδέα ότι αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που κάνεις αφού αρρωστήσεις, καθώς το μόνο που κάνεις είναι να βουρτσίζεις το οξύ στα δόντια σου, σπάζοντας το σμάλτο. Εξαφάνισα τα δόντια μου κάνοντας αυτό», είπε η 24χρονη κοπέλα.

Αυτό είχε ως συνέπεια η Νάταλι να χάσει όλα τα δόντια της και να πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε ανθρώπους που υπέθεταν ότι η απώλεια των δοντιών της ήταν αποτέλεσμα κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών.

«Με τα χρόνια, συνέχισα να αντιμετωπίζω το στίγμα και την υπόθεση ότι είτε δεν φροντίζω τον εαυτό μου είτε κάνω κατάχρηση ουσιών λόγω των δοντιών μου, και αυτό επηρέασε πραγματικά την ψυχική μου υγεία», αποκάλυψε η 24χρονη. «Μόλις οι γιατροί δουν τα δόντια μου ή ακούσουν για την οδοντιατρική μου κατάσταση, πάντα ρωτούν για τη χρήση ναρκωτικών και όταν λέω ότι δεν έχω κάνει ποτέ χρήση, συνήθως με αντιμετωπίζουν με κάποια μορφή δυσπιστίας».

Δούλευε για να πάρει καινούργια δόντια

Πριν πάρει τη νέα της οδοντοστοιχία, η Νάταλι είπε ότι δούλευε για να την αγοράσει και βρέθηκε να «κλαίει κάθε μέρα» μέχρι να βεβαιωθεί ότι θα τα καταφέρει. Έκανε οικονομίες για κάθε δόντι, κάθε φορά, αντικαθιστώντας τα χαλασμένα δόντια με μια καινούργια οδοντοστοιχία.

Αλλά ακόμη και με μια επένδυση 5.000 δολαρίων, η κοπέλα συνειδητοποίησε ότι δεν θα πετύχαινε ποτέ τη φυσική της εμφάνιση.

«Ένιωσα σαν να με χτύπησαν στο στομάχι», είπε. «Περίμενα το χαμόγελό μου να επανέλθει στο φυσιολογικό και να δείχνει το ίδιο, και, όταν αυτό δεν συνέβη, προσπάθησα με κάθε τρόπο να μην καταρρεύσω μπροστά στον οδοντίατρο, καθώς ήταν ενθουσιασμένοι για μένα και πίστευαν ότι ήταν καλά».

«Κάθε δόντι που προστέθηκε και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ήταν ένα μικρό κομμάτι σπαραγμού, αλλά όταν προστέθηκαν τα τελευταία έξι, ήταν δύσκολο να κοιταχτώ στον καθρέφτη και ακόμα και σήμερα, όταν βλέπω το παλιό μου χαμόγελο στις φωτογραφίες, πονάει λίγο βλέποντας το νέο μου χαμόγελο».

Τώρα, η Νάταλι περιμένει μια εξειδικευμένη οδοντοστοιχία λόγω της ελαφρώς προβληματικής άρθρωσης της αριστερής γνάθου της. Η τωρινή οδοντοστοιχία μπορεί να φορεθεί μόνο για περίπου μία ώρα μέχρι οι πονοκέφαλοι να μετατραπούν σε ημικρανίες, ενώ δεν μπορεί να τη φορέσει ούτε κατά την κατανάλωση φαγητού.

Η 24χρονη προσπαθεί να αντιμετωπίζει με χιούμορ την κατάσταση

«Εξακολουθώ να δυσκολεύομαι να τρώω δημόσια, καθώς μου είναι απίστευτα δύσκολο να τρώω χωρίς πάνω δόντια και με σπασμένα κάτω δόντια, και αυτό τείνει να προκαλεί τις χειρότερες αντιδράσεις», εξήγησε.

«Μια φορά είχα ανθρώπους που με κορόιδευαν ενώ προσπαθούσα να φάω, απέφευγαν εντελώς να με ρωτήσουν αν ήθελα φαγητό λόγω των δοντιών μου και μάλιστα μου έχουν τύχει άνθρωποι που σαρκαστικά προσπαθούσαν να μου προσφέρουν σούπα αντί για φαγητό, ως αστείο».

«Πραγματικά, προσπαθώ όχι μόνο να διασκεδάσω τον εαυτό μου κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου, αλλά να φέρω χιούμορ και φως στον χρόνιο πόνο, ενώ μοιράζομαι το ταξίδι και την ιστορία μου» είπε η 24χρονη Νάταλι, η οποία ελπίζει ότι μια μέρα θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά την αποκατάσταση της γνάθου για να ανακουφιστεί από τον πόνο.

Προλαβαίνοντας τα όποια αστεία, σε ένα βίντεο στο TikTok που δημοσίευσε, απάντησε ξεκαρδιστικά στην ερώτηση: «Γιατί δεν τρως δημόσια;»

Στο κλιπ, η Νάταλι «φτύνει» ξαφνικά την οδοντοστοιχία της, πριν ρίξει ένα βλέμμα στην κάμερα.

@natlacxo happy saturday ❤️???? #fyp #weekendvibes #denturegang ♬ I have this thing – Emily


Πηγή

Διαβάστε επίσης: