22.500€ “μπόνους”: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη μαζική επιδότηση που δώθηκε ποτέ στην Ελλάδα, δικαιούχοι & κριτήρια

April 19, 2023

22.500€ “μπόνους”: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη μαζική επιδότηση που δώθηκε ποτέ στην Ελλάδα, δικαιούχοι & κριτήρια


Διαφ.

Σε πλήρη ισχύ η μεγαλύτερη μαζική επιδότηση από το Ελληνικό κράτος, η οποία αφορά την αντικατάσταση των παλαιών ταξί, με ηλεκτρικά οχήματα.



Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της δράσης «Πράσινα Ταξί» είναι σε λειτουργία, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στον ιστότοπο https://prasinataxi.gov.gr. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με το νέο πρόγραμμα, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση για την αγορά ή χρονομίσθωση (leasing) ενός ηλεκτρικού ταξί και για την αγορά και εγκατάσταση ενός “έξυπνου” σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος.

Η επιδότηση (οικολογικό bonus) καλύπτει το 40% του κόστους, με το μέγιστο ποσό να φθάνει τα 22.500 ευρώ. Υπάρχουν επίσης επιπλέον κίνητρα για ΑμεΑ, οικογένειες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, και νέους έως 29 ετών, με προσαύξηση 1.000 ευρώ.

Η νέα δράση «Πράσινα ΤΑΞΙ» συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο στόλο των οχημάτων ΤΑΞΙ που κυκλοφορούν εντός της ελληνικής επικράτειας με αντικατάσταση περίπου 2.000 παλιών και ρυπογόνων ταξί με νέα αμιγώς ηλεκτρικά.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων ΤΑΞΙ κατηγορίας Euro5 και παλαιότερης, με βάση την άδεια κυκλοφορίας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: