Νίκησε τον καρκίνο, έγινε 23 ετών, είναι ολόιδιος ο πατέρας του: Ο γιος του Παναγιώτη Φασούλα είναι Survivor της ζωής

April 20, 2023

Νίκησε τον καρκίνο, έγινε 23 ετών, είναι ολόιδιος ο πατέρας του: Ο γιος του Παναγιώτη Φασούλα είναι Survivor της ζωής


Διαφ.

Τη γενναία μάχη που έδωσε ο γιος του ενάντια στον καρκίνο όταν ήταν τεσσάρων χρονών εξομολογήθηκε ο Παναγιώτης Φασούλας.



Ο γιος του γνωστού αθλητή, Ιωάννης Φασούλας, έχει περάσει μεγάλη περιπέτεια υγείας με τον καρκίνο. Ο Παναγιώτης Φασούλας είχε μιλήσει σε συνέντευξη του για τον γιο του και τον Γολγοθά τους αλλά και για το γεγονός ότι το πέρασαν όλοι μαζί ενωμένοι σαν οικογένεια.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος σήμερα γιος του Παναγιώτη και της Μάσας Φασούλα είναι εκείνος που προέτρεψε τον πατέρα του να μιλήσει. Μάλιστα, οι δυο τους μοιάζουν πάρα πολύ. «Εμείς δεν το λέγαμε για να μην φέρουμε τον Γιάννη σε δύσκολη θέση. Όμως, μου το ζήτησε εκείνος, γιατί θέλει να γίνει γνωστό τώρα που έγινε 18 ετών», αποκάλυψε στο παρελθόν ο πρώην δήμαρχος Πειραιά.

View this post on Instagram

A post shared by Ioannis Fasoulas (@ioannis_fasoulas)

Όταν ο γιος του Παναγιώτη Φασούλα διαγνώστηκε με καρκίνο

Ο Παναγιώτης Φασούλας μιλώντας για τη μάχη που έδωσε ο γιος του, ανέφερε: «Στις 27 Δεκεμβρίου 2004, με το τσουνάμι της νοτιοανατολικής Ασίας, διαγνώστηκε ο Γιάννης… Είναι πολύ πιο ισχυρό να θυμάσαι πότε ξεκίνησε χημειοθεραπεία το παιδί σου από το πότε έχεις επέτειο γάμου ή πότε εκλέχθηκες βουλευτής. Δεν είναι τόσο σημαντικά αυτά… Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σκεφτείς -για οποιονδήποτε άνθρωπο- ότι θα χάσεις το παιδί σου», δήλωσε και συνέχισε: «Διαγνώσθηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Μπήκαμε στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”, το οποίο είναι εξαιρετικό νοσοκομείο, με εξαιρετικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και ξεκίνησε τις θεραπείες. Μείναμε τέσσερις μήνες. Έγινε μια επιπλοκή που δεν υπήρχε τρόπος να αντιμετωπιστεί.

Η Μάσα αποφάσισε ότι πρέπει να πάμε στο παιδικό νοσοκομείο “Saint Jude” στο Μαϊάμι. Κινήσαμε γη και ουρανό για να μας δεχθεί, καθώς είναι πολιτική τους να μη δέχονται παιδιά που έχουν ήδη αρχίσει θεραπεία κάπου αλλού. Τετάρτη βράδυ μάς δεχτήκανε και Παρασκευή πρωί φύγαμε με πτήση για Άμστερνταμ κι από εκεί για Μέμφις, για να μείνουμε κανένα τρίμηνο, αλλά μείναμε πέντε χρόνια», περιέγραψε ο Παναγιώτης Φασούλας.

View this post on Instagram

A post shared by Ioannis Fasoulas (@ioannis_fasoulas)

Ιωάννης Φασούλας: Η στήριξη της οικογένειάς του

«Θέλαμε να αισθάνονται τα παιδιά (σ.σ.: έχουν μια μεγαλύτερη κόρη, τη Μαριέλλα) ότι ήμασταν εκεί επειδή κάνουμε διακοπές, όχι επειδή μας έστειλε η κακιά μας η μοίρα… Ο Γιάννης ήταν ένα κανονικό παιδί. Πήγαινε στην παιδική χαρά, έπαιζε, είχε φίλους. Πήγαινε στο νοσοκομείο, καθόταν σε μια πολυθρόνα, έβλεπε κινούμενα σχέδια, του έβαζαν τα φάρμακα, τελειώναμε σε 20 λεπτά, φεύγαμε.

Πηγαίναμε στην καφετέρια. Είναι σημαντικό να είσαι σε ένα όμορφο περιβάλλον, με κόσμο χαμογελαστό. Κάποιοι θα πουν “και δεν πρέπει να βλέπεις τη δυστυχία;”. Όχι, δεν πρέπει να τη βλέπεις όταν παλεύεις για να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου», τόνισε ο Παναγιώτης Φασούλας.

View this post on Instagram

A post shared by Ioannis Fasoulas (@ioannis_fasoulas)

Μάλιστα, ο 23χρονος, που ακολουθεί τα βήματα του μπαμπά του στο μπάσκετ, είναι μεγάλο ταλέντο: «Είναι survivor, αφού προσπαθεί διπλά και τριπλά να καλύψει τη χαμένη εκείνη πενταετία, κάνοντας σκληρές προπονήσεις», ανέφερε με χαμόγελο ο πρώην βουλευτής.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: