Μάθημα ζωής: Γλυκύτατη 6χρονη χάρισε όλα τα δώρα γενεθλίων της σε παιδιά που έχουν ανάγκη

April 21, 2023

Μάθημα ζωής: Γλυκύτατη 6χρονη χάρισε όλα τα δώρα γενεθλίων της σε παιδιά που έχουν ανάγκη


Διαφ.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί μόλις 6 ετών κοριτσάκι που χάρισε όλα της τα δώρα γενεθλίων σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη.



Η 6χρονη Bobbi είχε έναν πολύ συγκινητικό λόγο για να ζητήσει συγκεκριμένα αντικείμενα.

Αντί να συγκεντρώσει ένα σωρό δώρα για τον εαυτό της, η Bobbi, από το Port Stephens στην Αυστραλία, ζήτησε από τους φίλους της από το σχολείο της να της δώσουν πράγματα που θα μπορούσε να δωρίσει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

δώρα

Γλυκύτατη 6χρονη χάρισε όλα τα δώρα γενεθλίων της

Συγκεκριμένα, στο Hope in a Suitcase, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που παρέχει είδη πρώτης ανάγκης και ελπίδας σε παιδιά που ζουν μακριά από το σπίτι τους.

Η περήφανη μητέρα της Becky δήλωσε ότι ξεκίνησε την παράδοση να δωρίζει τα περισσότερα δώρα της Bobbi όταν ήταν τριών ετών. Ενώ αρχικά αυτό γινόταν για να αποφευχθεί η ξαφνική εισροή περισσότερων παιχνιδιών, κάθε χρόνο αποκτούσε μεγαλύτερη σημασία για την οικογένεια.

“Την πρώτη φορά που το κάναμε, κάναμε δωρεά στο Νοσοκομείο Παίδων John Hunter. Μας έστειλαν μια λίστα και την στείλαμε μαζί με τις προσκλήσεις και μόλις τα πήρε όλα τα παραδώσαμε στο νοσοκομείο, δήλωσε η Becky στο 9Honey.

“Απλώς εξηγήσαμε ότι υπήρχαν άλλα άρρωστα παιδιά που δεν είχαν τόσα πολλά και τα χρειάζονταν περισσότερο από εκείνη”.

Αυτή τη φορά, ζητήθηκε από τους καλεσμένους να επιλέξουν ένα παιχνίδι που θα ήθελαν να δώσουν σε ένα άλλο παιδί και η Becky είπε ότι πολλοί από αυτούς χάρηκαν που μπορούσαν να επιλέξουν κάτι που πίστευαν ότι θα άρεσε σε ένα άλλο παιδί.

Πολλοί γονείς έμειναν έκπληκτοι που η 6χρονη ήταν τόσο πρόθυμη να δωρίσει κάθε χρόνο

Η Becky είπε ότι πολλοί γονείς έμειναν έκπληκτοι που η Bobbi ήταν τόσο πρόθυμη να δωρίσει κάθε χρόνο.

“Είναι σοκαρισμένοι, πάντα ρωτούν ‘πώς την πείσατε να το κάνει;’. Τα περισσότερα παιδιά στην εποχή μας είναι πολύ τυχερά, είναι πιο προνομιούχα από ό,τι ήμασταν εμείς όταν μεγαλώναμε. Της εξηγώ ότι παίρνει πολλά πράγματα που άλλα παιδιά δεν παίρνουν”, δήλωσε η Becky.

“Είπαμε ότι κάποια παιδιά πρέπει να φύγουν από το σπίτι χωρίς τίποτα, οπότε είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενη που το κάνει”.

Η περήφανη μητέρα είπε ότι αυτό βοήθησε να καλλιεργηθεί το αίσθημα της καλοσύνης στην Bobbi, η οποία, όπως είπε, είναι πολύ “μητρική” και θέλει πάντα να βοηθάει.

Η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Hope in a Suitcase, Rachael Clancy, δήλωσε ότι οι ενέργειες της Bobbi ήταν “μια όμορφη πράξη καλοσύνης” και έδειξαν ότι τα παιδιά έχουν τη δύναμη να “αλλάξουν τον κόσμο”.

δώρα

Πού θα διατεθούν τα δώρα της 6χρονης

Θα διατεθούν για να βοηθήσουν 21 παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες, τα οποία, όπως είπε η Clancy, συχνά φτάνουν στη νέα τους τοποθεσία με λίγα πράγματα, τα οποία συχνά μεταφέρονται μεταξύ των χώρων σε σακούλες σκουπιδιών. Μερικές φορές μπορεί να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρά ρούχα ή προσωπικά είδη υγιεινής, πόσο μάλλον σε αναμνηστικά.

“Όταν έλαβα τη φωτογραφία από τη μητέρα της Bobbi μου έφερε δάκρυα στα μάτια. Η γνήσια φροντίδα και η αγνή χαρά που μπορείς να δεις στο πρόσωπο αυτού του νεαρού κοριτσιού, γνωρίζοντας ότι είχε τη δύναμη να κάνει τη διαφορά στον κόσμο ενός άλλου παιδιού…”, δήλωσε ο Clancy.

“Όταν η Bobbi έμαθε για αυτά τα παιδιά που έπρεπε να ζήσουν σε εκτός σπιτιού, είδε αξία, είδε ικανότητες, ανθεκτικότητα και θρίαμβο. Είδε ένα άλλο παιδί σαν κι εκείνη που άξιζε την αγάπη.

Αυτό σημαίνει τα πάντα για μένα, καθώς φέρνει τόση ελπίδα και ζωή στο όραμα του Hope in a Suitcase”.

“Ποτέ μην αμφιβάλλετε ότι ένα παιδί μπορεί να αλλάξει τον κόσμο”.

Όταν η Rachael μοιράστηκε την ιστορία της Bobbi στη σελίδα της φιλανθρωπικής της οργάνωσης στο Facebook, συγκέντρωσε γρήγορα εκατοντάδες likes και αναδημοσιεύσεις.

“Πόσο μαγικό είναι αυτό”, είπε ένας. “είναι πανέμορφο”, είπε ένας άλλος.

“Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχω δει εδώ και πολύ καιρό. Να δίνεις στα παιδιά την ευκαιρία να είναι συμπονετικά και γενναιόδωρα, ενώ τα ίδια το απολαμβάνουν. Μικρές εμπνεύσεις!”, σχολίασε ένας τρίτος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: