Θύελλα αντιδράσεων: Η “συνέντευξη” και οι φωτογραφίες-ντροπή του Σουμάχερ που εξόργισαν την οικογένειά του

April 23, 2023

Θύελλα αντιδράσεων: Η “συνέντευξη” και οι φωτογραφίες-ντροπή του Σουμάχερ που εξόργισαν την οικογένειά του


Διαφ.

Οι εκδότες του γερμανικού περιοδικού Die Aktuelle που δημοσίευσε μια «συνέντευξη» του Μίκαελ Σουμάχερ, η οποία δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη, απέλυσαν την αρχισυντάκτρια και ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θρύλου της Formula 1.



Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διευθύντρια των περιοδικών του ομίλου Funke, Μπιάνκα Πόλμαν, αναφέρεται:

«Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο, δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευθεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς και οι αναγνώστες μας, από μια ομάδα όπως η Funke. Η αρχισυντάκτρια του «Die Aktuelle», Αν Χόφμαν, η οποία ανέλαβε την δημοσιογραφική ευθύνη του περιοδικού από το 2009, απαλλάσσεται από τα καθήκοντά της από αυτό το Σάββατο».

Σύμφωνα με το Reuters, η οικογένειά του 54χρονου και 7 επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τότε που υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη σε ατύχημα στο σκι κατά τη διάρκεια διακοπών στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013, δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον του Die Aktuelle, το οποίο ανήκει στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke με έδρα το Έσσεν.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: