“Μου την πέφτει η πεθερά μου, αλλά η γυναίκα μου το παίρνει στην πλάκα. Σκέφτομαι το διαζύγιο. Τι να κάνω;”

April 27, 2023

“Μου την πέφτει η πεθερά μου, αλλά η γυναίκα μου το παίρνει στην πλάκα. Σκέφτομαι το διαζύγιο. Τι να κάνω;”


Διαφ.

Ένας άτυχος άνδρας μοιράζεται τους προβληματισμούς του, καθώς η σχέση με την πεθερά του είναι αρκετά περίπλοκη.Ο ίδιος λέει: «Με τη γυναίκα μου είμαστε παντρεμένοι εδώ και δύο χρόνια και η σχέση μου με τα πεθερικά μου ήταν πάντα κάπως περίεργη. Η μητέρα της γυναίκας μου είναι περίεργη και πολλές φορές έχω καταλάβει ότι μου φέρεται με έναν τρόπο κάπως… ακατάλληλο, αν με καταλαβαίνετε. Η πεθερά μου, ήταν πάντα κάπως πιο «φιλική» απ’ ότι έπρεπε. Προσπαθεί να αγγίξει τα πόδια μου κάτω από το τραπέζι, κάνει απρεπή σχόλια και πολλά άλλα που δεν αρμόζουν σε μία φυσιολογική σχέση ανάμεσα σε πεθερά και γαμπρό.

Η γυναίκα μου κάθε φορά που της το έλεγα, γελούσε και έλεγε ότι τουλάχιστον είναι καλή και ευγενική απέναντί μου σε αντίθεση με άλλα πεθερικά. Άρχισα και εγώ να σκέφτομαι μήπως είναι απλά λίγο τρελλή και υπερβάλλω.
Ένα βράδυ όμως έτυχε να μείνω μόνος με την πεθερά μου στο σαλόνι την ώρα που η γυναίκα μου και ο πατέρας της βγήκαν για λίγο στην αυλή. Η πεθερά προτίμησε να κάτσει δίπλα μου στο σαλόνι παρόλο που υπήρχαν πολλές άλλες άδειες καρέκλες. Την ώρα που της απαντούσα στην ερώτηση αν σχεδιάζαμε με τη γυναίκα μου να κάνουμε τελικά ή όχι παιδί ξεκίνησε να με ακουμπάει. Δεν μπόρεσα να αντιδράσω καν. Πάγωσα και έμεινα ακίνητος.

«Η πεθερά μου μου την έπεσε, σκέφτομαι διαζύγιο» εκμυστηρεύεται ο Γιώργος

Όταν κάπως συνήλθα πετάχτηκα στον αέρα. Η γυναίκα μου εκείνη την ώρα έμπαινε στο σπίτι και της είπα τι είχε συμβεί. «Η μάνα σου μου την έπεσε». Όσο απίστευτο και αν σας ακούγεται η γυναίκα μου δεν ταράχτηκε καθόλου. Όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά το πήρε στην πλάκα και έβαλε τα γέλια. Μου είπε μου να σταματήσω να είμαι τόσο μονόχνοτος και να βάλω λίγο χιούμορ στη ζωή μου. Στη συνέχεια έκατσε με τους γονείς της στον καναπέ σαν να μην είχε συμβεί τίποτα ενώ εγώ είχα μείνει όρθιος να τους κοιτάζω όλους απορημένος. Ο δε πατέρας της ήταν σαν να ήταν σε έναν άλλο κόσμο.

Έχω ξενερώσει με τη γυναίκα μου. Νιώθω ότι δεν με υπερασπίζεται και το κυριότερο, ότι δεν με θέλει. Αγαπάει τόσο την οικογένειά της που παραβλέπει πόσο δυσλειτουργική είναι. Προτιμάει να τη δεχτεί όπως είναι για να μη χάσει την ευτυχία και την άνεσή της. Μη με ρωτήσετε αν αξίζει να κάνω παιδιά μαζί της. Δε θα ρισκάρω εγώ την ασφάλειά τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.
Σκέφτομαι σοβαρά το διαζύγιο….

Γιώργος.»


Πηγή