Νομίζαμε ότι είναι μεγαλύτερος: Η ηλικία του Μάκη Δελαπόρτα, η σχέση με την Αλίκη & η τεράστια “περιουσία” του

April 27, 2023

Νομίζαμε ότι είναι μεγαλύτερος: Η ηλικία του Μάκη Δελαπόρτα, η σχέση με την Αλίκη & η τεράστια “περιουσία” του


Διαφ.

Ο αγαπημένος Μάκης Δελαπόρτας είναι ένας δημοφιλής κωμικός, ο οποίος γνώρισε από κοντά όλους τους “μύθους” της Ελλάδας.



Στο άκουσμα του ονόματός του, πάντοτε τον συνδέουμε με τις μεγάλες ντίβες του ελληνικού κινηματογράφου, πλάι στις οποίες έζησε, δούλεψε, αναδείχθηκε.

Αν θέλετε να μάθετε την ηλικία του, για την σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την “περιουσία” του, τότε είστε στο σωστό άρθρο!

View this post on Instagram

A post shared by Μακης Δελαπορτας (@makisdelaportas)

Ο Μάκης Δελαπόρτας , η ζωή και η πορεία του

Ο Μάκης Δελαπόρτας γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι 61 ετών, απόφοιτος της δραματικής σχολής Θεοδοσιάδη, ηθοποιός και βιογράφος. Στο ενεργητικό του έχει συμμετοχές σε σειρές ταινίες, πολλές θεατρικές παραστάσεις αλλά και δεκάδες βιογραφίες τεραστίων προσωπικοτήτων.

Μάκης Δελαπόρτας

Ο Μάκης Δελαπόρτας έχει επιμεληθεί 300 δισκογραφικές παραγωγές για τον ελληνικό κινηματογράφο. Η αγάπη του για το τραγούδι ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία. Τότε, σκαρφάλωνε στην επικίνδυνη μάντρα δίπλα στο σπίτι του και από εκεί παρακολουθούσε όλες τις ελληνικές ταινίες του θερινού κινηματογράφου, “Αργυρούπολη”. Πολύ σύντομα αγάπησε το θέατρο και τον κινηματογράφο πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο. Φυσικά μία ακόμη τεράστια αγάπη του ήταν αυτή για το τραγούδι. “Αγαπούσα πολύ τα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. Όταν αργότερα μπήκα στον χώρο ως νέος ηθοποιός και γνώρισα τους συνθέτες τους, είπα “γιατί να μη γίνουν δίσκοι;”. Ξεκίνησε ένας μαραθώνιος να βρω τα μάστερ τέιπ και το 1990 έγινε η πρώτη προσέγγιση να καταγραφούν όλα σε δίσκους.”.

Παράλληλα με τη δουλειά του ως ηθοποιός, ασχολούνταν με τις δισκογραφικές παραγωγές σε σημείο που η μία του ιδιότητα να επισκιάζει την άλλη. Τη δεκαετία του 90 πρωταγωνιστούσε στην επιτυχημένη σειρά του Mega “Το Ρετιρέ”. Παράλληλα έκανε την ερευνητική δουλειά του δισκογραφικού παραγωγού.

Επιπλέον ο Μάκης Δελαπόρτας κατέχει μια μεγάλη “περιουσία” από βιβλία και λευκώματα, τα οποία αγαπά. Σημαντικότερα, εκείνα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Μίμη Πλέσσα και της Ρένας Βλαχοπούλου.

Η σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

View this post on Instagram

A post shared by Μακης Δελαπορτας (@makisdelaportas)

Η βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν η πρώτη την οποία επιχείρησε να γράψει. Ο ίδιος έχει πει για την εθνική μας σταρ: “Η Αλίκη είδε την τρέλα που είχα να συγκεντρώνω υλικό. Ειδικά σε μια εποχή που οι κινηματογραφικές εταιρείες, κάποιοι σκηνοθέτες καθώς και φωτογράφοι το πετούσαν. Διέκρινε όμως και τον σεβασμό που ένιωθα για τους καλλιτέχνες όταν στο τέλος της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές του ’90 πολλοί από αυτούς ήταν απαξιωμένοι”. Ενώ πρόσθεσε: ” Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή μου!”

View this post on Instagram

A post shared by Μακης Δελαπορτας (@makisdelaportas)

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ο Μάκης Δελαπόρτας στην εκπομπή “Ελένη” και την Ελένη Μενεγάκη:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: