Μαίρη Μπάρκουλη: Τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας, η διαθήκη του Ανδρέα Μπάρκουλη, το αυτοάνοσο και η νοσηλεία

April 29, 2023

Μαίρη Μπάρκουλη: Τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας, η διαθήκη του Ανδρέα Μπάρκουλη, το αυτοάνοσο και η νοσηλεία


Διαφ.

Η Μαρία Μπάρκουλη ήταν η τελευταία σύντροφος του αείμνηστου Ανδρέα Μπάρκουλη. Στάθηκε βράχος δίπλα του και εκείνος βρήκε ένα γαλήνιο λιμάνι μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος.



Της: Έπη Τρίμη

Η ζωή τους δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα καθώς ο ηθοποιός είχε παρελθόν και μια κόρη ενώ ήταν ήδη βεβαρημένη η συνολική του υγεία ενώ είχαν και οικονομική στενότητα καθώς ο ηθοποιός είχε μόνο τη σύνταξή του. Μαζί, απέκτησαν ένα αγόρι τον Νίκο και έζησαν μια ήσυχη και αξιοπρεπή ζωή παρά τα κατά καιρούς δημοσιεύματα.

Η Μαρία Μπάρκουλη ήταν ανέκαθεν πολύ ενεργή στα social media δίνοντας η ίδια πληροφόρηση για την κοινή της ζωή με τον άνδρα της αλλά και των προσωπικών της σημαντικών στιγμών, ενώ μέχρι σήμερα δε διστάζει να ορθώσει το ανάστημά της και να επιτεθεί σε όποιον καταφέρεται κατά της οικογένειάς της. Πρόσφατα νόσησε, νοσηλεύτηκε και δίνει τη δική της μάχη να σταθεί στον γιο της και να είναι ενεργή στην καθημερινότητά της και τις υποχρεώσεις της.

Εμείς, θα κάνουμε μια αναφορά στους πιο σημαντικούς σταθμούς της ζωής της ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα γεγονότα.

Το αυτοάνοσο νόσημα και η νοσηλεία

Η Μαίρη Μπάρκουλη είχε γνωστοποίησει τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο, μέσα από τη νέα της ανάρτηση στα social media.

Βγάζοντας μια selfie φωτογραφία από το κρεβάτι του νοσοκομείου η Μαίρη Μπάρκουλη είχε γράψει στο instagram: «Καλησπέρα από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο… Μεγάλη καταιγίδα ήρθε… Στείλτε αγάπη γιατί με πιάνει το παράπονο και όλο κλαίω Σας Αγαπώ».

Ευτυχώς, από τις 9 Δεκεμβρίου βρίσκεται πλέον στο σπίτι της.

Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια, με ανάρτησή το βράδυ της Τετάρτης.

«Αχ σπίτι μου, σπιτάκι μου»

Είχε γράψει χαρακτηριστικά: «Μετά την στεφανιογραφία είπα δεν φεύγω απόψε αντί για αύριο;;;; Δεν μπορώ να πω ότι άρεσε στους γιατρούς, αλλά εσείς με ξέρετε πόσο ατίθαση είμαι… Μετά από μια αρτηρία βουλωμένη 100 τοις εκατό και το Hashimoto να προχωρά με γρήγορους ρυθμούς επιτέλους κοντά σας.. Δεν μασάμε.. Θα τα αντιμετωπίσω όλα με όλη μου την δύναμη..

Πάντως πρέπει να παραδεχτείτε ότι τα βραδιά έχω τάσεις φυγής και τάσεις να κάνω τρέλες όπως τη σημερινή.. Να’ναι καλά ο κ. Παπανικολάου που με πρόσεξε τόσο πολύ και ας με συγχωρήσει που δεν τον άκουσα… Αχ σπίτι μου, σπιτάκι μου».

Ο πολιτικός και θρησκευτικός γάμος

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης και η αγαπημένη του σύζυγος Μαρία, παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο το 2015. Ο θρησκευτικός γάμος του ζευγαριού έγινε στις 19 Ιουνίου στο Μενίδι, ενώ ο 16χρονος γιος του ζευγαριού, Νίκος, ήταν εκείνος που συνόδευσε και παρέδωσε τη μητέρα του στον πατέρα του, ώστε να αρχίσει το μυστήριο.

Να θυμίσουμε πως το ζευγάρι είχε παντρευτεί με πολιτικό το 2001. Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Δαναός και η επιχειρηματίας Δέσποινα Ταρατορίδου. Στο γάμο καλεσμένοι ήταν, μεταξύ άλλων, η Έφη Θώδη με το σύντροφό της, ο Γιάννης Φλωρινιώτης, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Μεσσάλας και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Μαίρη Μπάρκουλη είχε αναρτήσει στο προφίλ της στο Facebook τα ευχαριστήριά της σε όλους όσοι τους βοήθησαν, αναφερόμενη ακόμα και στον άνθρωπο που είχε χαρίσει το γαμπριάτικο κοστούμι στον ηθοποιό και στην γνωστή επιχειρηματία-ιδιοκτήτρια οίκου νυφικών Όλγα Καραβερβέρη, που της είχε προσφέρει το νυφικό της φόρεμα.

Η διαθήκη και η κληρονομιά

Το 2016 ανοίχτηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η μυστική διαθήκη που άφησε ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Μοναδικοί κληρονόμοι ορίστηκαν ο 14χρονος γιος του Νικόλας και η τελευταία σύζυγός του Μαίρη Μπάρκουλη. Να θυμίσουμε πως αγαπημένος ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 80 ετών έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα».

Ο θάνατος της μητέρας της

Το 2018 η τελευταία σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη, έχασε τη μητέρα της. Η ίδια τότε είχε γράψει σχετικά:

«Με κοίταξες και μου είπες φοβάμαι…. Σου απάντησα εγώ είμαι εδώ δεν θα αφήσω να σου συμβεί κάτι….

Όμως μαμά μου εγώ φοβάμαι περισσότερο…. Φοβάμαι που δεν θα σε έχω πλάι μου……. .

Δεν θα ακούσω ξανά τη φωνή σου… Το τέλος σου είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ…. Τελευταίες ανάσες και φώναξα Μάνα…. Κι εσύ δάκρυσες….. Αντίο μανούλα μου…. Καλό σου ταξίδι…. Καλή αντάμωση………… Μάνα ααααααα».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: