«Μαζί της πέθανα κι εγώ»: Ραγίζει καρδιές η αδελφή της 37χρονης Κατερίνας που «έφυγε» λίγες ώρες μετά τη γέννα

April 29, 2023

«Μαζί της πέθανα κι εγώ»: Ραγίζει καρδιές η αδελφή της 37χρονης Κατερίνας που «έφυγε» λίγες ώρες μετά τη γέννα


Διαφ.

Αναπάντητα ερωτήματα έχει 6 χρόνια η οικογένεια της 37χρονης Κατερίνας που άφησε την τελευταία της πνοή λίγο μετά τη γέννα της.



Η οικογένεια της γυναίκας καταγγέλλει παραλείψεις της ιδιωτικής κλινικής και του ΕΚΑΒ.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε πρώτο βαθμό στο δικαστήριο. Στο εδώλιο βρίσκονται έντεκα πρόσωπα, μεταξύ αυτών γυναικολόγοι, γιατροί, ο πρόεδρος της κλινικής και υπάλληλοι του ΕΚΑΒ.

Πέθανε μετά τη γέννα

Η 37χρονη Κατερίνα γέννησε με καισαρική σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Ίσα που πρόλαβε να κρατήσει αγκαλιά το νεογέννητο μωρό της και να το θηλάσει για πρώτη φορά. Λίγες ώρες μετά τη γέννα παρουσίασε παθολογικά συμπτώματα και αιμορραγία κι έφυγε από τη ζωή.

«Μου τη στέρησαν κι από μένα και από την οικογένειά της και από το παιδάκι της», είχε πει στον Στρατή Λημνιό και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η αδελφή της, το 2021. «Παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια σε έναν μεγάλο δικαστικό αγώνα, προσπαθώντας να δικαιωθεί η ψυχή της», είχε προσθέσει.

Ο γιος της δε θα μπορέσει ποτέ να φωνάξει «μαμά»

«Έξι χρόνια χωρίς την αδελφή μου, ούτε που μπορούσα να το διανοηθώ ποτέ. Ήταν τελείως άδικο αυτό που συνέβη. Είχε μάθει να αγαπάει και να εμπιστεύεται τους ανθρώπους, βλέπεις, και το πλήρωσε ακριβά», λέει σήμερα η αδελφή της Κατερίνας.

Όπως περιγράφει η ίδια στον Στρατή Λημνιό και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η Κατερίνα υποβλήθηκε σε καισαρική και κατά τη διάρκεια του τοκετού αιμορράγησε κι έχασε τις αισθήσεις της. «Την επανέφεραν αλλά δεν ξέρουμε μετά από πόση ώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά από λίγες ώρες να δημιουργηθεί εγκεφαλικό οίδημα», σημειώνει.






«Δε μας ενημέρωσαν. Δεν ήμουν κοντά της. Δεν ήξερα τίποτα, πάλεψε μόνη της. Δεν υπήρχε τίποτα εκεί, δεν είχαν ούτε αξονική, ούτε μαγνητική. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδάκι να μεγαλώνει χωρίς μανούλα, το πρώτο εγγόνι για τους γονείς μου. Εγώ δεν έχω δικά μου παιδιά. Ο ανιψιός μου για μένα είναι σαν είναι δικό μου παιδί», λέει με δάκρυα στα μάτια η αδελφή της Κατερίνας, που παλεύει να βρει απαντήσεις για τον θάνατο του πιο αγαπημένου της ανθρώπου.

«Έχω πεθάνει κι εγώ μαζί της. Ήταν η δύναμή μου, χάσαμε έναν άγγελο. Πιστεύω στην ελληνική Δικαιοσύνη και με τη βοήθεια του Θεού θα φανερωθεί η αλήθεια. Ό,τι καλό, ό,τι όμορφο έχει μείνει μέσα στην ψυχή μου είναι από κείνη. Τώρα τους ακούω στα δικαστήρια, δε νοιάζονται για τίποτα, το αντιμετωπίζουν σαν ένα απλό περιστατικό», καταλήγει η αδελφή της 37χρονης.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Κική Πακιρτζίδου, κάνει λόγο για εγκληματικές παραλείψεις.

Η δίκη διακόπηκε σήμερα και θα συνεχιστεί στις 9 Μαΐου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: