«Προδώθηκαν» από ένα στοιχείο: Το μοιραίο λάθος που «πρόδωσε» τους δολοφόνους Καραϊβάζ, ραγδαίες εξελίξεις

April 29, 2023
Προδόθηκαν λόγω ενός στοιχείου: Το καταλυτικό λάθος που αποκάλυψε τους δολοφόνους του Καραϊβάζ, συνέβησαν έντονες αλλαγές.

Προδώθηκαν από ένα στοιχείο: Το μοιραίο λάθος που πρόδωσε τους δολοφόνους Καραϊβάζ, ραγδαίες εξελίξεις


Διαφ.

Η δολοφονία Καραϊβάζ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εξιχνίασή της, καθώς οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών την αποκωδικοποίησαν λεπτό προς λεπτό και απομένει η ταυτοποίηση τριών ακόμη προσώπων που την οργάνωσαν και την εκτέλεσαν, τα οποία έκαναν ένα λάθος.



Η μαύρη Beverly μοτοσικλέτα και το λευκό βαν βρίσκονταν στην περιοχή και την ημέρα πριν τη δολοφονία Καραϊβάζ, αλλά το σκηνικό του θανάτου ανεβλήθη, διότι ο δημοσιογράφος επέστρεψε νωρίτερα στο σπίτι του στον Άλιμο.

Εξετάζοντας τις κάμερες και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, προέκυψε πως στη μοτοσικλέτα επέβαινε, πιθανότατα, στη θέση του συνεπιβάτη ο ένας από τους δύο συλληφθέντες και στο λευκό βαν ο αδερφός του, που συνελήφθη επίσης.

Λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021, η μοτοσικλέτα περιμένει στον δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία του Καραϊβάζ και το λευκό βαν είναι παρκαρισμένο στο επόμενο στενό.

Μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ και μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, ο συνεπιβάτης της μηχανής κατεβαίνει και ανεβαίνει στο βαν, όπου βρίσκεται ο αδερφός του και τα δυο οχήματα κινούνται σχεδόν παράλληλα στην παραλιακή και από ένα σημείο και μετά, χωρίζουν και ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές.

Το λάθος των συλληφθέντων στη δολοφονία Καραϊβάζ

Το λάθος των συλληφθέντων να αφήσουν στο λευκό βαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και να μην βάλουν πλαστές ή κλεμμένες, τους έκαψε, διότι αποκαλύφθηκε η ταυτότητά τους.

Το αυτοκίνητο, όπως διαπιστώθηκε από την ανάλυση των καμερών, ανήκει στη σύντροφο του ενός από τους συλληφθέντες, η οποία είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας καθαρισμού και μάλιστα, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των Αρχών.

Το Ανθρωποκτονιών έστειλε κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας στην εταιρεία, με την πρόφαση να πραγματοποιήσει ελέγχους στα βιβλία, με αποτέλεσμα να προσαχθούν στην Ασφάλεια οι ιδιοκτήτες και μετά από αρκετές ώρες, φιλικής αλλά εξαντλητικής κουβέντας, να αφεθούν ελεύθεροι, αλλά είχαν προλάβει να δουν τις δυο ημέρες που έγινε η ακύρωση και στη συνέχεια η δολοφονία Καραϊβάζ, που βρίσκονταν τα αυτοκίνητα της εταιρείας.

Όπως προέκυψε, το εν λόγω λευκό βαν δεν ήταν πουθενά δηλωμένο, ούτε μετέφερε κάποιο συνεργείο καθαρισμού στα νότια προάστια. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, αναφέρονται άλλα δύο άτομα, για τα όποια ωστόσο δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Για τον έναν εξ αυτών μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και στενός φίλος του Γιώργου Καραϊβάζ, Γιώργος Καλλιακμάνης, υπογράμμισε στο protothema.gr η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία. Για την κοινωνία και τον δημοσιογραφικό κόσμο ήταν απαίτηση. Από την εμπειρία μου σε αυτές τις περιπτώσεις, αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο έως αδύνατο να πάρεις ομολογία, για ευνόητους λόγους. Όμως τα στοιχεία θεωρώ ότι θα είναι αδιάσειστα. Δεν ξέρω όμως αν θα είναι ικανά για να οδηγήσουν στον πραγματικό ηθικό αυτουργό. Ελπίζω ναι. Ένα όμως είναι σίγουρο, ότι κάπου εκεί ψηλά ο Γιωργος θα ”χαμογελά” με αυτήν την χαρακτηριστική παιδική αφέλεια που είχε, έστω και λίγο δικαιωμένος. Εγώ θα του φωνάξω – ας μου επιτραπεί – με ενθουσιασμό: ”Γιώργο τους έχουν… Ο συνάδελφος, που σου είχα μιλήσει κάποτε όταν υπηρετούσε στο αεροδρόμιο και τα άλλα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό”.

Η είδηση των συλλήψεων για τη δολοφονία Καραϊβάζ έγινε αρχικά γνωστή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος με ανάρτησή του ενημέρωσε πως η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ ενημέρωσε, κατά πληροφορίες, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τη σύζυγο του δολοφονημένου δημοσιογράφου για τις εξελίξεις.

Όπως επισημαίνει ο κ. Θεοδωρικάκος στην ανάρτησή του στα social media Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: