Το λύνουν μόνο ιδιοφυΐες: Βρες το κρυμμένο πρόσωπο της εικόνας, το τεστ παρατηρητικότητας που κανείς δεν δίνει σωστή απάντηση

April 29, 2023

Το λύνουν μόνο ιδιοφυΐες: Βρες το κρυμμένο πρόσωπο της εικόνας, το τεστ παρατηρητικότητας που κανείς δεν δίνει σωστή απάντηση


Διαφ.

Μια οπτική ψευδαίσθηση, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, μπορεί να δυσκολέψει μέχρι και τους πιο δυνατούς λύτες.Στην εικόνα φαίνεται ένας άνδρας να σκαρφαλώνει σε ένα βουνό και η πρόκλησή είναι να βρεθεί το άλλο πρόσωπο ενός ανθρώπου, που βρίσκεται κρυμμένο.

Δείτε με προσοχή την εικόνα

Οπτική ψευδαίσθηση για γερούς λύτες

Η απάντηση για την οπτική ψευδαίσθηση

Το πρόσωπο του άνδρα κρύβεται κοντά στο αριστερό πόδι του ορειβάτη. Στην πραγματικότητα σχηματίζεται μέσα από το παπούτσι και τις σχισμές ενός βράχου.

Υπάρχουν τρεις τύποι οπτικών ψευδαισθήσεων, οι κυριολεκτικές, οι φυσιολογικές και οι γνωστικές ψευδαισθήσεις, οι οποίες είναι εξαιρετικές στο να ξεγελούν τον εγκέφαλό.

Εκτός από τον παράγοντα ψυχαγωγία, οι οπτικές ψευδαισθήσεις αποτελούν σπουδαίους πόρους για επιστημονική έρευνα. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν οπτικές ψευδαισθήσεις για να κατανοήσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις έχουν γίνει δημοφιλείς την τελευταία δεκαετία περίπου και λόγω της διείσδυσης του διαδικτύου σε ευρύτερα κοινά, η δημοτικότητα των οπτικών ψευδαισθήσεων έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ είναι εξαιρετικές για τη βελτίωση των δεξιοτήτων παρατήρησης.


Πηγή