Αλεξάνδρα Παυλίδου: Η τραυματική εμπειρία της εξωσωματικής, η απομάκρυνση από την δημοσιότητα και η υιοθεσία

April 30, 2023

Αλεξάνδρα Παυλίδου: Η τραυματική εμπειρία της εξωσωματικής, η απομάκρυνση από την δημοσιότητα και η υιοθεσία


Διαφ.

Η Αλεξάνδρα Παυλίδου υπήρξε από τα τοπ ονόματα της υποκριτικής στη δεκαετία του ’90.  Είχε παίξει μεταξύ άλλων στις σειρές: «Τμήμα Ηθών», «Είμαστε στον αέρα», «Νταντά για όλες τις δουλειές» κ.α. αλλά κάποια στιγμή από μόνη της αποφάσισε να αποτραβηχτεί.



Της: Έπη Τρίμη

Ήταν μια πολύ εντυπωσιακή και ταλαντούχα γυναίκα αφήνοντας στην μνήμη μας το δεινό υποκριτικό της ταλέντο και σίγουρα μάς λύπησε όταν αποφάσισε να αποτραβηχτεί από τη μικρή οθόνη και να ασχοληθεί μόνο με το θέατρο.

Κάποια στιγμή κανείς δεν αναφερόταν στο πρόσωπό της μέχρι που η ίδια δημοσιοποίησε το δράμα της με την τραγική της εγκυμοσύνη στα 50 της χρόνια. Αυτό που συγκινεί δεν είναι μόνο η απώλεια των μωρών αλλά το μεγαλείο της ψυχής να προβεί σε υιοθεσία έγχρωμου παιδιού που δείχνει ανθρωπιά, καρδιά γεμάτη αγάπη και γενναιοδωρία.

Σήμερα, η γυναίκα αυτή δεν έχει αλλάξει. Παραμένει γοητευτική αλλά πιο γήινη, ενώ τα μάτια και το χαμόγελό της δείχνουν έναν άνθρωπο ήρεμο, γλυκό και προσηνή.

Η εξωσωματική στα 50 της και η απώλεια των δύο εμβρύων

Η Αλεξάνδρα Παυλίδου προχώρησε σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στην εκπομπή «Το μαγικό των ανθρώπων» στην ΕΡΤ2. Η ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε ότι οι γιατροί ουσιαστικά της στέρησαν τη δυνατότητα να αποκτήσει βιολογικό παιδί με εξωσωματική.

Ειδικότερα, περιέγραψε όσα έζησε όταν με τον σύζυγό της, David, όταν πήραν την απόφαση να κάνουν μία προσπάθεια να αποκτήσουν βιολογικό παιδί. Οι γιατροί της είχαν πει ότι τα δικά της ωάρια ήταν «γερασμένα», οπότε έκανε εξωσωματική με ωάρια από δότρια.

Η ηθοποιός υπογράμμισε «είχαμε αποφασίσει ότι δεν πρέπει να δοκιμάσουμε παραπάνω από ένα έμβρυα και το είπαμε στον εξωσωματιστή μας, ο οποίος ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος, τον οποίο μπορώ να πω ότι τον αγάπησα που όμως έχει ένα ελάττωμα που το έχουν πολλοί γιατροί: δεν ακούν τους ασθενείς τους. Εκείνος επέμενε από την αρχή ότι έπρεπε να βάλουμε 2-3 έμβρυα για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Του είπαμε όχι, δεν θέλουμε. Θα το κάνουμε μία φορά και μετά άλλη μία και τέλος.

Ήρθε η μέρα να εμφυτεύσουμε το έμβρυο και πάμε και μας λέει «έχουμε ξεπαγώσει τρία» και μένουμε άφωνοι. Καταρχήν με ποιο δικαίωμα ξεπαγώνεις τρία; Είχαμε πέντε και δεν τα παγώνεις μετά αυτά. Κάτω από τρομακτική ψυχολογική πίεση καταλήξαμε να βάλουμε δύο. Καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων, ο γιατρός μού έλεγε ότι «και τα δύο να πιάσουν πολύ εύκολα αφαιρείται το ένα» χωρίς να μας εξηγήσει ούτε τους κινδύνους για το άλλο ή για μένα ούτε τις λεπτομέρειες.

Προχωράνε και τα δύο τελικά. Και είμαι με την κοιλιά και να θέλω να αγαπήσω αυτά που έχω μέσα μου και ποιο να αγαπήσω, το δεξί ή το αριστερό; Σχεδόν να παρακαλάς το ένα να μην επιβιώσει. Φτάνουμε στο σημείο να πρέπει να σκοτώσουμε το ένα από τα δύο. Πώς γίνεται αυτό; Με μια ωραία ένεση με δηλητήριο στην καρδιά του εμβρύου, αυτό είναι το «εύκολο» του γιατρού που δεν μας το είπε! Και να κάθεσαι να περιμένεις πότε θα σταματήσει η καρδιά».

Η Αλεξάνδρα Παυλίδου είχε δύσκολη εγκυμοσύνη και μία μέρα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όταν εμφανίστηκε αίμα και αμνιακό υγρό, οπότε έμεινε για παρακολούθηση για μία μέρα.

Η ηθοποιός σήμερα έχει ένα αγοράκι, τον 5χρονο Νόα, που απέκτησε μέσω διακρατικής υιοθεσίας από την Αιθιοπία απολαμβάνοντας την οικογενειακή ευτυχία που αξίζει σε κάθε γυναίκα είτε είναι διάσημη, είτε όχι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: