“Ο Ησαΐας με έσωσε”: 11χρονος μαθητής έσωσε τη μαμά του από τα χειρότερα όταν έπαθε εγκεφαλικό ενώ έπλενε τα πιάτα

April 30, 2023

“Ο Ησαΐας με έσωσε”: 11χρονος μαθητής έσωσε τη μαμά του από τα χειρότερα όταν έπαθε εγκεφαλικό ενώ έπλενε τα πιάτα


Διαφ.

Ένας 11χρονος μαθητής από το Τέξας έσωσε τη ζωή της μαμάς του, η οποία έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, την ώρα που έπλενε πιάτα.



Ειδικότερα, ο Ησαΐας Σουμπια έλαβε το βραβείο “Community Health Hero”, από το Ιατρικό Κέντρο Methodist Mansfield, την Πέμπτη, 24 Απριλίου, για την ικανότητά του να αναγνωρίσει τα συμπτώματα του εγκεφαλικού της μητέρας του, την οποία έσωσε, τον περασμένο Αύγουστο.

«Ο Ησαΐας με έσωσε» είπε η 48χρονη Στέφανι Σούμπια, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Shine» τον Νοέμβριο και πρόσθεσε ότι τα συμπτώματά της ξεκίνησαν, όταν αντιμετώπισε πρόβλημα στην κίνηση της δεξιάς πλευράς της και ένα μέρος του προσώπου της πάγωσε.

Όταν ο γιος της ρώτησε τι είχε συμβεί και εκείνη «δεν απαντούσε», πήρε τηλέφωνο να ειδοποιήσει τόσο τη γιαγιά του, όσο και το 911.

Τι δήλωσε ο 11χρονος μαθητής που έσωσε τη μαμά του, μετά το εγκεφαλικό

«Δίπλωνα τα ρούχα στον καναπέ και η μαμά μου έπεσε, ενώ προσπαθούσε να βάλει ένα πιάτο. Έπεσε στα γόνατα», υπογράμμισε ο Ησαΐας, μιλώντας για την εμπειρία με το KXAS-TV και συμπλήρωσε ότι ήταν «φοβισμένος και νευρικός».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι όταν έφτασαν οι γιατροί, ο Ησαΐας ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στα συμπτώματά της και έφερε τα φάρμακά της, κατά τη διάρκεια της διακομιδής της με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, η νοσοκόμα Rachel Cochran ήταν από τις πρώτες που μπόρεσαν να περιθάλψουν τη Στέφανι, σε 27 λεπτά, χάρη στη βοήθεια του γιου της, όπως επεσήμανε στο δίκτυο KXAS-TV.

Η άμεση ανταπόκριση επέτρεψε, επίσης, στη Στέφανι να επιστρέψει σπίτι μετά από 10ήμερη παραμονή στο νοσοκομείο, καθώς και να επιστρέψει στην κανονική της ρουτίνα.

«Είμαι πολύ, πολύ περήφανη για τον Ησαΐα. Δεν έχω καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι ήταν αναπόσπαστο μέρος στη σωτηρία της μαμάς του από μια ζωή αναπηρίας», τόνισε η νοσηλεύτρια.

Όπως εξήγησε στο περιοδικό Shine ο Δρ Τάλμπερτ, γιατρός επειγόντων περιστατικών στο Methodist Mansfield, «σε τόσες πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι κάνουν το λάθος να περιμένουν πολύ για να λάβουν βοήθεια. Δεν συνειδητοποιούν ότι ο χαμένος χρόνος είναι χαμένος ιστός. Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε ένα χέρι ή πόδι ή έχετε προβλήματα όρασης ή πρόβλημα στην ομιλία, θα πρέπει να καλέσετε το 911. Το καλύτερο ήταν ότι ο γιος της παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αντέδρασε γρήγορα. Όσο πιο γρήγορα φτάσετε σε ένα νοσοκομείο, τόσο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε για εσάς».

11χρονος μαθητής έσωσε τη ζωή της μαμάς του


Πηγή

Διαβάστε επίσης: