Απίστευτο περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Ύδρα: «Εγώ έριξα τη γάτα από την ταράτσα»

April 30, 2023
Ο δράστης αφού έριξε τη γάτα από ύψος οκτώ μέτρων, γελούσε με την παρέα του. Βρίσκεται υπό κράτηση.

Αδιανόητο περιστατικό κακοποίησης ζώου εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής (30/4) στο νησί της Ύδρας, όταν ένας άνδρας δεν δίστασε να πετάξει μια γάτα από στηθαίο εστιατορίου, από ύψος οκτώ μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.


Διαφ.

το περιστατικό αντιλήφθηκε μια γυναίκα όταν ξαφνικά «έσκασε» στα πόδια της το γατάκι. Από την σφοδρή πρόσκρουση το πλακόστρωτο γέμισε με αίματα. Ύστερα η ίδια μαζί με τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Ψαροπούλα» πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον δράστη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Όπως ανάφερε η κ. Μαρία Μητσέλη, ιδιοκτήτρια του ισόγειου τουριστικού καταστήματος, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω από το εστιατόριο, δράστης είναι ένας μεσήλικος άνδρας, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην ταβέρνα μαζί με μία παρέα γυναικών. Αφότου πέταξε την γάτα από ύψος οκτώ μέτρων, τους είδε να γελούν!

«Καθόμουν έξω από το μαγαζί όταν αντικρίσαμε την γάτα να πέφτει από ύψος οκτώ μέτρων. Η τέντα του καταστήματός μου έκοψε τη φορά της πτώσης όμως η γάτα τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Το ζώο έπεσε μπροστά σε μια Αθηναία τουρίστρια η οποία πήγε τρέχοντας να δει τι είχε συμβεί και τότε αυτός που την έριξε της απάντησε : «Έχεις κανένα πρόβλημα; Εγώ την έριξα». Ο δράστης ήταν με παρέα, γυναίκες και άντρες οι οποίοι γελούσαν, σύμφωνα με την μαρτυρία της τουρίστριας. Η αστυνομία έφτασε πολύ γρήγορα και τον προσήγαγε στο Τμήμα», δήλωσε η κ. Μητσέλη.

Όπως ανέφερε άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο κ. Γεώργιος Γεράσιμου: «Η γάτα έπεσε από το μπαλκόνι της Ψαροπουλας, από ύψος οκτώ μέτρων. Τραυματίστηκε στο πρόσωπο και γέμισε αίματα το σημείο. Ανεβήκαμε στην ταράτσα της Ψαροπουλας και ρωτήσαμε την παρέα που καθόταν αν είδαν ποιος πέταξε την γάτα. «Εγώ την πέταξα, έχεις πρόβλημα;» Μου απάντησε ένας κύριος εύσωμος με καρό πουκάμισο. Τους είπα ότι θα καλέσω την αστυνομία και μου είπαν «Κάνε ότι θες». Πράγματι πήγαμε στο ΑΤ και αναφέραμε το περιστατικό. Δεν μας είπαν να κάνουμε μήνυση, μας είπαν ότι «θα κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει και πως έχει ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης έτρωγε στην ταβέρνα μαζί με την παρέα γυναικών που τον συνόδευε, όταν πλησίασε στο τραπέζι η γάτα και φέρεται να ανέβηκε στο πιάτο του. Τότε ήταν που έσπρωξε με δύναμη το ζώο ρίχνοντάς την από την ταράτσα των οκτώ μέτρων!

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές για το απαράδεκτο περιστατικό και αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο όπου εντόπισαν και προσήγηγαν τον υπεύθυνο για τον βαρύ τραυματισμό της γάτας. Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του και εντός των επόμενων ημερών θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: