«Τέσσερις ενέσεις τη μέρα, φαρμακευτική αγωγή, λήψη ορμονών»: Ο δυσάρεστος Γολγοθάς της Ανθής Σαλαγκούδης

May 25, 2023

«Τέσσερις ενέσεις τη μέρα, φαρμακευτική αγωγή, λήψη ορμονών»: Ο δυσάρεστος Γολγοθάς της Ανθής Σαλαγκούδης


Διαφ.

Η Ανθή Σαλαγκούδη βρέθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και της Σοφίας Αλιμπέρτη «Ζήσε Αλλιώς» και μίλησε για την απόφαση της να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων.



Η Ανθή Σαλαγκούδη μετάνιωσε που δεν ξεκίνησε νωρίτερα τη διαδικασία

Όπως υπογράμμισε η δημοσιογράφος «πριν ενάμιση χρόνο έκανα κατάψυξη ωαρίων. Το είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια και δυστυχώς κατέληξα να το κάνω πριν από ενάμιση. Αν γνώριζα όταν μπήκα στη διαδικασία πολύ πιο πριν, θα το έκανα νωρίτερα. Η αναπαραγωγική μας ηλικία δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τη βιολογική. Τα ωάριά μας και οι ωοθήκες μας γερνάνε. Καλό είναι πώς όταν φτάσεις σε ένα κρίσιμο ηλιακό σημείο, να μη νιώθεις ότι σε απειλή η ηλικία».

Η εμπειρία της Ανθής Σαλαγκούδη από την κατάψυξη ωραρίων

Και συνεχίζει η Ανθή Σαλαγκούδη «δεν είναι επώδυνη διαδικασία. Το δυσάρεστο είναι ότι πρέπει να πάρεις ορμόνες. Η ορμόνη ΑΜΗ ήταν χαμηλά και χρειάστηκε να πάρω διπλή δόση, να κάνω περισσότερες ενέσεις. Πρέπει να κάνεις όλες τις εξετάσεις τις γυναικολογικές να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός σου και μετά να ακολουθήσεις την φαρμακευτική αγωγή. Μπορείς να το κάνεις και με φυσικό κύκλο. Να πηγαίνεις κάθε μήνα όταν παράγεις ωάρια και να στα παράγουν με φυσικό τρόπο, αλλά είναι χρονοβόρο και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι γόνιμα τα ωάρια. Σε κάποιο σημείο είχα καταλήξει να κάνω τέσσερις ενέσεις τη μέρα».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: