Αντί να κοιτούν τον Μητσοτάκη, κοιτούσαν εκείνη: Η Μαρέβα πήγε ντυμένη έτσι στην βράβευση και αποθεώθηκε

May 25, 2023

Αντί να κοιτούν τον Μητσοτάκη, κοιτούσαν εκείνη: Η Μαρέβα πήγε ντυμένη έτσι στην βράβευση και αποθεώθηκε



Στην τελετή απονομής του διεθνούς βραβείου αρχιτεκτονικής Pritzker στον Σερ David Alan Chipperfield στην Αρχαία Αγορά, παρευρέθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.



Η απονομή του βραβείου έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ο Σερ David Alan Chipperfield στο πιο πρόσφατο έργο του σχεδίασε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Μάλιστα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής του βραβείου παραχωρήθηκε ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών.

Η εμφάνιση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μεταξύ των ομιλητών της απονομής και έκανε μια πολύ κομψή εμφάνιση σε αποχρώσεις του μπλε.

Τις εντυπώσεις έκλεψε το κεντημένο με παγιέτες σακάκι της σε στιλ κάπας.

Από μέσα φόρεσε ένα πλισέ τοπ και μια φαρδιά παντελόνα σε μπλε σκούρο.

Ακόμα, φόρεσε ένα ζευγάρι μεγάλα σκουλαρίκια και κράτησε μια μαύρη τσάντα φάκελο.

Ακολούθησε δείπνο για τους εκλεκτούς καλεσμένους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Το Βραβείο Pritzker είναι διεθνές αρχιτεκτονικό βραβείο, το οποίο απονέμεται ετησίως σε εν ζωή αρχιτέκτονες από το Ίδρυμα Χάιατ και θεωρείται το κορυφαίο στον κόσμο. Καθιερώθηκε το 1979 από τον Τζέι Α. Πρίτσκερ και τη σύζυγό του Σίντι, ενώ χρηματοδοτείται από την οικογένεια Πρίτσκερ. Οι υποψήφιοι για το βραβείο συναγωνίζονται τους καλύτερους αρχιτέκτονες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέρος των κριτηρίων για βράβευση με αυτό το βραβείο είναι η πρωτοποριακή ποιότητα στην αρχιτεκτονική σκέψη. Επίσης, οι χρήσιμες συνεισφορές στο χώρο της οικοδομής είναι ένας ακόμη τομέας.

Ο νικητής λαμβάνει το ποσό των 100.000 δολαρίων ΗΠΑ, όμως η φήμη που αποκτά είναι σπουδαιότερη. Πολλές φορές το βραβείο αναφέρεται ως “Νόμπελ της Αρχιτεκτονικής”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: