Πανηγυρίζουν όλοι στο νησί: Επέστρεψε ο γιατρός της Σερίφου που ήρθε από τη Σουηδία, συγκλονίζουν τα λόγια του

May 26, 2023

Πανηγυρίζουν όλοι στο νησί: Επέστρεψε ο γιατρός της Σερίφου που ήρθε από τη Σουηδία, συγκλονίζουν τα λόγια του


Διαφ.

Ο γιατρός της Σερίφου, ο Αθανάσιος Κοντάρης, ο οποίος είχε παραιτηθεί, πριν από ένα μήνα, επέστρεψε στα καθήκοντά του.



Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο γενικός οικογενειακός γιατρός «ήταν μια πράξη απόγνωσης, στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού, αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας, προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες».

Και συμπληρώνει ο γιατρός της Σερίφου «εξεπλάγην με τη διάσταση, που πήρε η παραίτησή μου, μιας και δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος μάλλον, που παραιτήθηκε από τους συναδέλφους».

Ποιος ο λόγος που ανακάλεσε την απόφασή του ο γιατρός της Σερίφου

Όσον αφορά τον λόγο που άλλαξε γνώμη ο επιστημονικός υπεύθυνος στο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου επεσήμανε «αυτό που άλλαξε κυρίως είναι ότι δύο συνάδελφοι, ένας παιδίατρος κι ένας γενικός γιατρός υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν να παλέψουμε μαζί, εδώ το καλοκαίρι, από 1η Ιουλίου. Αυτό θα σημαίνει πως για πρώτη φορά θα υπάρχουν δύο γενικοί γιατροί, ένας παιδίατρος και τρεις αγροτικοί γιατροί μαζί με δύο νοσηλεύτριες».

Και προσθέτει ο Αθανάσιος Κοντάρης «με τη συνεργασία της 2ης ΔΥΠΕ, σήμερα, μάλιστα, έλαβα το συμφωνητικό έναρξης εργασιών για το ακτινολογικό εργαστήριο. Υπάρχει ένα ακτινολογικό μηχάνημα στη Σέριφο, το οποίο είναι εδώ και ένα μήνα μέσα στο κουτί, δεν έχει λειτουργήσει. Πολύ σύντομα, όμως θα έχουμε και ακτινολογικό μηχάνημα. Η υποστήριξη από τους συναδέλφους, αυτή ήταν ο καταλύτης, ο οποίος με οδήγησε στην απόφαση να παραμείνω στη θέση μου».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: