Πέθανε κάνοντας αυτό που λάτρευε: Ποιος ήταν ο 26χρονος που χτυπήθηκε από κεραυνό μπρος στα μάτια της συντρόφου του

May 30, 2023

Πέθανε κάνοντας αυτό που λάτρευε: Ποιος ήταν ο 26χρονος που χτυπήθηκε από κεραυνό μπρος στα μάτια της συντρόφου του



Το όνομα του 26χρονου Βρετανού τουρίστα που έχασε τη ζωή του αφού χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ η φίλη του τον βιντεοσκοπούσε να κάνει paddleboarding(κωπηλασία σε σανίδα) στην Ελλάδα, έγινε γνωστό.



Ποιος ήταν ο 26χρονος που χτυπήθηκε από κεραυνό μπρος στα μάτια της συντρόφου του

Πρόκειται για τον Βρετανό τουρίστα Scott Aaron Seddon, 26 ετών, ο οποίος πέθανε το απόγευμα της Δευτέρας αφού χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ έκανε paddleboarding στην περιοχή Αγία Αγάθη της Ρόδου, στην Ελλάδα.

Ο κ. Seddon πέθανε επί τόπου παρά τις προσπάθειες της φίλης του, ενός Βραζιλιάνου και των Ελληνικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να τον σώσουν.

Ο Βραζιλιάνος Wander Machado, 47 ετών, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Rodiaki: “Κολύμπησα για να τον βγάλω έξω. Αλλά μόλις έφτασα στη σανίδα, είδα το σώμα του σκυμμένο και μπρούμυτα πάνω στη σανίδα. Το πρόσωπό του είχε γίνει μωβ.

‘Αμέσως κατάλαβα ότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο και άρχισα να τον τραβάω προς την ακτή’.

Συντετριμμένη δηλώνει και η οικογένεια του 26χρονου Βρετανού

Συντετριμμένη δηλώνει και η οικογένεια του 26χρονου Βρετανού καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Τον περιγράφουν, σύμφωνα με τη Daily Mail, ως έναν «υπέροχο τύπο» που ήταν «πολύ δημοφιλής». Ο 26χρονος είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και διατηρούσαν οικογενειακό εξοχικό σπίτι στη Ρόδο, λάτρευε να περνάει τον χρόνο του στη Ρόδο, ήταν δεινός αθλητής και μιλούσε Ελληνικά.

Ένας φίλος της οικογένειάς του μίλησε στη Daily Mail για τον πατέρα του 26χρονου Σκοτ, τον Στηβ: «Μίλησα με τον πατέρα του και μου είπε ότι ο Σκοτ έπαθε ηλεκτροπληξία. Είπε ότι είναι συντετριμμένος αλλά δεν μπορούσε να πει περισσότερα».

Πρόσθεσε: «Η αδελφή του πέταξε εκεί χθες το βράδυ για να είναι με την υπόλοιπη οικογένεια. Ο Σκοτ ήταν υπέροχος τύπος και πολύ δημοφιλής. Πήγαινε στην Ελλάδα με την οικογένειά του και μιλούσε ελληνικά. Του άρεσε πολύ εκεί».

«Το πρόσωπό του είχε γίνει μωβ» λέει ο 47χρονος Βραζιλιάνος που πήγε για να τον βγάλει έξω

Ο Βραζιλιάνος Wander Machado, 47 ετών, δήλωσε στη «Ροδιακή»: «Κολύμπησα για να τον βγάλω έξω. Αλλά μόλις έφτασα στο σημείο, είδα το σώμα του σκυμμένο και μπρούμυτα πάνω στη σανίδα. Το πρόσωπό του είχε γίνει μωβ. Αμέσως κατάλαβα ότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο και άρχισα να τον τραβάω προς την ακτή. Πέθανε επί τόπου παρά τις προσπάθειες της κοπέλας του, που κατοικεί στη Βραζιλία και των ελληνικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να τον σώσουν».

Και πρόσθεσε: «Ανησύχησα ότι το ίδιο θα συνέβαινε και σε μένα, καθώς έβρεχε ακόμα, αλλά δεν σταμάτησα. Οι διασώστες έφτασαν λίγο αργότερα και έκαναν όλες τις διαδικασίες ανάνηψης για να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, έμαθα λίγο αργότερα ότι δεν τα κατάφερε».

Τι συνέβη

Ο 26χρονος νεαρός ήταν μέσα στο νερό την ώρα που έβρεχε και παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων να βγει έξω, αυτός παρέμενε μέσα στη θάλασσα.

Το μοιραίο συνέβη και τον χτύπησε κεραυνός, η φίλη του και άλλοι παραθεριστές να άρχισαν να καλούν σε βοήθεια και τον τράβηξαν από το νερό και ήταν «ακόμα ζωντανός», σύμφωνα με τους μάρτυρες.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου. Όμως, δεν άντεξε και εξέπνευσε.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, αξιωματικοί του οποίου διενεργούν σχετική έρευνα για το τραγικό αυτό περιστατικό.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: