Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Το τέλος από το τραγούδι, η κόρη που φεύγει μακριά, οι “χωρισμοί” με τη Ράντου & η κατάθλιψη

June 1, 2023

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Το τέλος από το τραγούδι, η κόρη που φεύγει μακριά, οι “χωρισμοί” με τη Ράντου & η κατάθλιψη


Διαφ.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παραχώρησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και τον Άρη Καβατζίκη, με αφορμή τη συναυλία των 50 χρόνων του.Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μίλησε για τον θάνατο που δεν ξεπέρασε ποτέ, τη σχέση ζωής με την Ελένη Ράντου, τον έρωτα για την κόρη του και την κατάθλιψη.

«Είμαι με την Ελένη (Ράντου) 30 χρόνια, είμαι κοινωνικό άτομο, δεν θέλω να στεναχωρώ τους ανθρώπους, συνήθως κάνω πρώτος πίσω, είναι τρόπος αγάπης. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου και τη φέραμε στο σπίτι από το μαιευτήριο, αγάπησα πιο πολύ τα παιδιά όλου του κόσμου, σκεφτόμουν πώς θα τη μεγαλώσω. Η κόρη μας είναι σπουδαία καλλιτέχνις μέσα της, βρήκε τον δρόμο της στη ζωγραφική, τέλειωσε την σχολή Καλών Τεχνών», αποκάλυψε ο τραγουδοποιός.

«Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να πειστώ να παίξω στο σίριαλ «Αχ Ελένη» εκείνον τον τύπο, που έκανε συνέχεια έναν περίεργο μορφασμό. Μπορεί όταν γνωριστήκαμε να ήμουν ήδη αναγνωρίσιμος και η Ελένη να έκανε τα πρώτα της βήματα, αλλά δεν ζορίστηκε, έχει φοβερά ισχυρή προσωπικότητα. Ενοχλήθηκα που τα δημοσιεύματα μας «χωρίζανε» με την Ελένη, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και παρασκευή, αλλά το πήραν απόφαση ότι ήμασταν και θα είμαστε μαζί».

«Εγώ πέρασα κατάθλιψη καταρχήν λόγω των ενοχών μου για τη δημοφιλία μου, έπειτα και λόγω της φύσης μου, αλλά και της κοινωνικής αδικίας και του ρόλου μου. Έκανα θεραπεία και κράτησα την ψυχανάλυση στη ζωή μου, η κατάθλιψη έχει πολλές μορφές, δεν ευθύνεται πάντα η μοναξιά. Στη δική μου κατάθλιψη υπήρχε ήδη η οικογένειά μου, έκανα υπομονή και είπα ότι θέλω να γίνω καλά για να είμαι πιο ευχάριστος στην οικογένειά μου», αποκάλυψε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

«Στην επετειακή συναυλία θα αρκεστώ στους σταθμούς της πορείας μου και στα ιερά τέρατα, συνθέτες & ποιητές μας, που είναι οι πνευματικοί μου πατέρες. Μεγάλωσα σε εξαμελή οικογένεια, ήμουν ο μικρότερος, ήταν τόσο ωραία η ζωή μας, με πολλή αγάπη, που είχα πάντα όνειρο να κάνω κι εγώ μια τέτοια οικογένεια. Πάνω στην καλλιτεχνική μου άνοδο, αντί να τη γευτώ, όπως άλλοι, θα φαντάζονταν, εγώ πήγα και παντρεύτηκα στα 24 μου χρόνια, ήταν ο πρώτος μου γάμος», είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

«Ποτέ δεν ξεπέρασα την απώλεια των γονιών μου, ήταν υπέροχοι άνθρωποι και ακόμη δεν θέλω να επιστρέψω στη γενέτειρά μου, θλίβομαι πολύ. Θέλω να ξαναπερπατήσω εκεί όπου μεγάλωσα και κάποια στιγμή θα το κάνω», συμπλήρωσε.

Για την δημοφιλία του αποκάλυψε: «Ένιωθα ενοχικά για τη δημοφιλία μου, δεν ξεκίνησα να τραγουδώ για να γίνω διάσημος, αλλά γιατί μου άρεσε η μουσική. Δεν περίμενα να πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, γιατί για μένα ήταν φυσιολογικό το ότι τραγουδούσα και έτσι ένιωθα ενοχές, όταν μου ζητούσαν συμβουλές».

Και πρόσθεσε σχετικά με την κόρη του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Με στεναχωρεί που η κόρη μας θα φύγει στο εξωτερικό για να συνεχίσει τις σπουδές της, θα πηγαίνω κι εγώ πιο συχνά στο εξωτερικό για να τη βλέπω. Ομολογώ ότι μου είναι δύσκολο που η κόρη μου θα φύγει στο εξωτερικό, θα μπορούσα να ασκήσω βέτο στην οικογένεια, αλλά δεν πρέπει. Όταν η κόρη μου έφυγε για Erasmus στο λύκειο, πήγα κι εγώ μαζί της στην Ολλανδία».

«Θα σταματήσω να τραγουδάω όταν θα κρίνω ότι η φωνή μου δεν θα είναι αυτή που πρέπει να είναι, αλλά φιλοδοξώ να γραφώ τραγούδια για άλλες ωραίες φωνές. Θαυμάζω πολύ την Χαρούλα Αλεξίου για την απόφασή της να σταματήσει το τραγούδι όταν έκρινε εκείνη», υπογράμμισε κλείνοντας ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.


Πηγή