«Έχω κι εγώ δικαίωμα και μου το στερούν»: Έξαλλος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, η απόφαση που τον εξόργισε

June 1, 2023

«Έχω κι εγώ δικαίωμα και μου το στερούν»: Έξαλλος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, η απόφαση που τον εξόργισε


Διαφ.

Εκτός των πανελλαδικών εξετάσεων έμεινε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καθώς η συνέχεια της δίκης του πραγματοποιείται σε ίδιο χρόνο.



Έκτακτη μεταγωγή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από τις φυλακές Μαλανδρίνου στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού συνεχίζεται η δίκη του στο Εφετείο για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά και ο ίδιος θα δώσει το «παρών».

Η παρουσία του στην Αθήνα την 1η Ιουνίου σημαίνει ότι ακυρώνονται για εκείνον οι πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς είναι αδύνατο να βρίσκεται πίσω στην φυλακή το πρωί της Παρασκευής, όπου θα έδινε το πρώτο μάθημα στο εξεταστικό κέντρο που ετοιμαζόταν ήδη εντός του σωφρονιστικού καταστήματος στο Μαλανδρίνο.

Η απόφασή του να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις, με στόχο να πετύχει την εισαγωγή του στη Νομική, είχε προκαλέσει ντόρο. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, είχε απλώς επιλέξει τη θεωρητική κατεύθυνση, χωρίς να έχει αποφασίσει ποια σχολή θα επιλέξει στο τέλος. Πανελλαδικές πάντως δε θα δώσει φέτος και ενδεχομένως να επιχειρήσει πάλι την επόμενη χρονιά.

Στη δίκη θα ακούσει να καταθέτει και πάλι η γειτόνισσά του, που ισχυρίστηκε πριν από λίγες ημέρες στην πρώτη ημέρα της κατάθεσή της ότι ήταν χειριστικός απέναντι στην Καρολάιν.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Έχω σεβαστεί κι έχω παραδεχθεί όσα έχω κάνει, είναι άδικο»

«Έχω σεβαστεί κι έχω παραδεχθεί όσα έχω κάνει. Είναι άδικο να μου στερούν το δικαίωμα να δώσω πανελλήνιες. Είμαι απογοητευμένος κι εξοργισμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν, όμως στο δικαστήριο κρίνεται η ζωή μου και δε γίνεται να λείπω», είπε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».






Από την πλευρά του, ο συνήγορος του 35χρονου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, χαρακτήρισε πρωτόγνωρα όσα γίνονται στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της Καρολάιν.

«Δεν έχουμε ξαναδεί αυτά που γίνονται σε αυτήν τη δίκη. Έχουμε μια δίκη στην οποία δεν υπάρχει καμία παραγραφή, καμία πίεση στο να βγει απόφαση γρήγορα, καμία λήξη της προσωρινής κράτησης. Έχουμε παρακαλέσει το δικαστήριο να διακοπεί η δίκη μόνο τις μέρες από 2 – 12 Ιουνίου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε αλλά το ίδιο το δικαστήριο επέλεξε μια μέρα πριν τις πανελλαδικές, στερώντας το δικαίωμα του εντολέα μου να συμμετάσχει σε αυτές», είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι πολύ σοβαρό και όσα θα ακουστούν μέσα στο δικαστήριο αφορούν τον ίδιο, επομένως πρέπει να παρίσταται στο δικαστήριο σε κάθε διαδικασία, ώστε να ακούει ό,τι θα ειπωθεί, γιατί αφορά την ίδια του τη ζωή.

«Είναι άδικη η έκτακτη μεταγωγή του κατηγορούμενου και καταστρατηγεί τα βασικά του δικαιώματα. Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε ειρωνικά σχόλια από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής όταν έχουμε να κάνουμε με μια τόσο σοβαρή δίκη», σημείωσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: