Σάρωσε και φέτος η Ελλάδα: Δεύτερη πιο νόστιμη κουζίνα στον κόσμο η Ελληνική – Η νούμερο 1 χώρα και η θέση της Τουρκίας

June 4, 2023

Σάρωσε και φέτος η Ελλάδα: Δεύτερη πιο νόστιμη κουζίνα στον κόσμο η Ελληνική – Η νούμερο 1 χώρα και η θέση της Τουρκίας


Διαφ.

Δεύτερη στον κόσμο η ελληνική κουζίνα, μετά την ιταλική, με 4,69 αστέρια, στα ετήσια «βραβεία» που διεξήγαγε το «TasteAtlas».



Πρόκειται για έναν βιωματικό, ταξιδιωτικό και διαδικτυακό οδηγό γεύσεων ή, όπως αναφέρεται, «εγκυκλοπαίδεια γεύσεων, παραδοσιακών πιάτων, κουζινών και εστιατορίων».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους «έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 τρόφιμα και ποτά και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες που δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί και χαρτογραφηθεί».

Να σημειωθεί ότι η ιταλική κουζίνα επικράτησε της ελληνικής, συγκεντρώνοντας 4,72 αστέρια, ενώ στη σχετική λίστα, έχουν ξεχωρίσει εκατοντάδες ελληνικά φαγητά και υλικά, αλλά μόνο λίγα τοποθετούνται στις πρώτες θέσεις βάσει αξιολόγησης.

Ειδικότερα, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνει το λάδι Καλαμάτας, το φυστίκι Αιγίνης, τα ροδάκινα Νάουσας, το σαγανάκι και ο ντάκος, ενώ μεταξύ των 399 τροφίμων και υλικών που έχει τοποθετήσει στη σχετική του λίστα ο οδηγός, διακρίνονται και παγκόσμια εδέσματα, όπως το σουβλάκι, ο μουσακάς, η χωριάτικη, το τζατζίκι, τη σπανακόπιτα, τα γεμιστά, τη φέτα και τη μαστίχα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: