Μήπως είσαι ευτυχισμένος και δεν το ξέρεις; Οι 4 συνήθειες που όσοι τις έχουν, έχουν “πιάσει” το νόημα της ζωής

June 7, 2023

Μήπως είσαι ευτυχισμένος και δεν το ξέρεις; Οι 4 συνήθειες που όσοι τις έχουν, έχουν “πιάσει” το νόημα της ζωής


Διαφ.

Είναι αποδεδειγμένο πως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι υιοθετούν μία ή και περισσότερες από τις παρακάτω συνήθειες.Αν ρωτήσεις τώρα πόσοι νιώθουν ευτυχισμένοι και συγκρίνεις τις απαντήσεις με πριν 30 χρόνια, θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα. Κάθε χρόνος που περνάει όλο και λιγότεροι νιώθουν ευτυχισμένοι.

Η απάντηση δεν είναι στις δυσκολότερες συνθήκες που βιώνουμε γύρω από την εργασία, τα οικονομικά μας, αλλά γύρω από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Έχει αλλάξει ο τρόπος που ζούμε, ξοδεύουμε όλο και λιγότερο χρόνο με τους άλλους και η μοναξιά έχει χτυπήσει κόκκινο, είδικα στις ηλικίες 35-55 ετών.

Δες μερικές από τις συνήθειες που έχουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι και δες ποιες από αυτές σου ταιριάζουν, για να τις υιοθετήσεις στη καθημερινότητά σου.

Κίνηση

Οι άνθρωποι που απάντησαν ότι νιώθουν ευτυχισμένοι είχαν κοινό ότι δεν είχαν καθιστική ζωή. Είτε περπατούσαν, είτε χόρευαν, είτε γυμνάζονταν σε ομαδικά προγράμματα αεροβικής, είτε συμμετείχαν σε ομάδες πεζοπορίας.

Κατοικίδιο

Τα ζώα, όπως φαίνεται, όταν τα αποκτάς συνειδητά, σου προσφέρουν περισσότερη ευτυχία, από πολλά υλικά αγαθά, που νομίζεις ότι θα βελτιώσουν την ζωή σου. 80% των ανθρώπων που υπέφεραν από άγχος, στρες, κατάθλιψη, όταν απέκτησαν κατοικίδιο είδαν να βελτιώνεται η ψυχολογία τους.

Ευγνωμοσύνη

Κοινό στους χαμογελαστούς και ευτυχισμένους ανθρώπους ήταν η ευγνωμοσύνη. Από μικρά καθημερινά πράγματα μέχρι πολύ σημαντικά. Εξασκήσου στο να απολαμβάνεις ό,τι κερδίζεις με τον κόπο σου ή αν είσαι τυχερός σου χαρίζεται απλόχερα από τους άλλους.

Δυνατές σχέσεις

Ένας στους δύο που δήλωσαν δυστυχισμένοι, απάντησαν πως δεν είχαν φίλους ή κάποια ερωτική σχέση που να μπορούν να μιλήσουν άνετα, να στηριχθούν, να ζητήσουν βοήθεια. Επένδυσε σε δυνατές σχέσεις, μάθε να ακούς, εμπιστεύσου ακόμα και αν πληγωθείς, γιατί κάθε βήμα που κάνεις προς την περισσότερη κοινωνικότητα, τόσο πιο ευτυχισμένος θα νιώθεις.


Πηγή