Συντετριμμένη η μητέρα της 14χρονης αδικοχαμένης Χριστίνας: «Το παιδί μου δεν τα κατάφερε, να ζήσουν άλλοι άνθρωποι»

August 1, 2023

Συντετριμμένη η μητέρα της 14χρονης αδικοχαμένης Χριστίνας: «Το παιδί μου δεν τα κατάφερε, να ζήσουν άλλοι άνθρωποι»


Διαφ.

Η μητέρα της 14χρονης Χριστίνας, που πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του παιδιού της, συγκλονίζει με το μεγαλείο ψυχής που διαθέτει.

Ειδικότερα, οι γονείς του άτυχου κοριτσιού δώρισαν τα όργανά του, μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε με μηχανάκι που οδηγούσε 16χρονος φίλος της, όπου τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Συντετριμμένη η μητέρα της 14χρονης Χριστίνας

Μιλώντας στο Action24, η μητέρα της 14χρονης Χριστίνας υπογράμμισε ότι «έχουν πάει Αυστρία και Ιταλία για να ζήσουν άλλοι άνθρωποι. Εμένα το παιδί μου δεν τα κατάφερε, να τα καταφέρουν άλλοι άνθρωποι. Τι να σας πω για ένα παιδί 14 χρονών; Πολύ όμορφη, πολύ δραστήρια, πολύ κοινωνική, πολύ ζωντανή. Η ζωή η ίδια ήταν»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Γιώργος Παπαθεοδωρίδης επεσήμανε ότι «οι δύο νεφροί και οι κερατοειδείς θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα για Έλληνες υποψηφίους λήπτες. Οι νεφροί ήδη χρησιμοποιήθηκαν βέβαια. Το ήπαρ πήγε στην Ιταλία μέσω της διακρατικής συμφωνίας. οι πνεύμονες είχαν προσφερθεί στη Βιέννη τελικά όμως κρίθηκαν ακατάλληλοι από τους γιατρούς όταν ήρθαν να τους πάρουν και δε θα χρησιμοποιηθούν».

Το μήνυμα του 15ου Γυμνασίου Πάτρας

Σε ανακοίνωσή του, το 15ο Γυμνάσιο Πάτρας σημειώνει: «Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της μαθήτριας της Γ΄ τάξης του 15ου Γυμνασίου Πάτρας, Χριστίνας Γαρουφαλή, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σε όλους μας βαθιά θλίψη, που δύσκολα μπορούμε να την αποτυπώσουμε σε λίγες γραμμές. Θυμόμαστε τη Χριστίνα ως ένα κορίτσι καλοσυνάτο, γεμάτο ζωή και έτσι θέλουμε να την κρατήσουμε στο μυαλό μας.

Στη μνήμη της, δεσμευόμαστε ότι, ως σχολική κοινότητα, θα δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο για να μην χαθούν άλλα παιδιά στους δρόμους της χώρας μας.

Καλό ταξίδι Χριστίνα…

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 15ου Γυμνασίου Πάτρας».


Πηγή