Αποζημιώσεις για τις Φωτιές: Ανοίγει η πλατφόρμα «arogi» για τους πυρόπληκτους – Οι δικαιούχοι και οι πληρωμές

August 1, 2023

Αποζημιώσεις για τις Φωτιές: Ανοίγει η πλατφόρμα «arogi» για τους πυρόπληκτους – Οι δικαιούχοι και οι πληρωμές


Διαφ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα “arogi” θα λειτουργήσει ξανά, μέσα στην εβδομάδα, για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στα μέτρα στήριξης της Πολιτείας για τους πυρόπληκτους.

Εντός της εβδομάδας οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “arogi”

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, οι αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες όπως για καταστροφές σε κύρια κατοικία, θα κυμαίνονται στα 600 ευρώ ανά νοικοκυριό, ενώ για άτομα που υπέστησαν αναπηρία, η οικονομική αποζημίωση θα ανέλθει σε 4.500 ευρώ.

Που θα κυμανθούν οι αποζημιώσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “arogi” στους πυρόπληκτους

Οι αποζημιώσεις που προβλέπονται για την οικοσκευή ανέρχονται σε έως και 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό για κύρια κατοικία, ενώ για δευτερεύουσα κατοικία φτάνουν στο μισό, δηλαδή μέχρι 3.000 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής για κτίρια, τα οποία έχουν κριθεί «κόκκινα» (επικίνδυνα για χρήση), ανέρχεται στα 10.000 ευρώ, ενώ για όσα έχουν κριθεί «κίτρινα» (προσωρινά ακατάλληλα για χρήση), στα 5.000 ευρώ.

Η αποζημίωση για τους εργαζομένους, οι οποίοι έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, εξαιτίας καταστροφής των επιχειρήσεων, κυμαίνεται στα 534 ευρώ ανά μήνα.


Πηγή