“Δεν έχασα τον άντρα μου από τροχαίο ή αρρώστια, αλλά από μπαλωθιά σε γλέντι. Έμεινα μόνη με μια μπέμπα 3 μηνών”

August 2, 2023
Ο άντρας μου δεν έφυγε από τη ζωή λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, αλλά από ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια ενός γλεντιού. Έτσι, βρέθηκα μόνη με ένα μωράκι τριών μηνών.

Δεν έχασα τον άντρα μου από τροχαίο ή αρρώστια, αλλά από μπαλωθιά σε γλέντι. Έμεινα μόνη με μια μπέμπα 3 μηνών


Διαφ.

Αληθινές ιστορίες: Μία γυναίκα που έγινε πρόσφατα μητέρα έχασε τον άντρα της πριν από μερικούς μήνες από μπαλωθιά σε γλέντι, όπου εκείνος εργαζόταν ως σερβιτόρος. Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία που βίωσε, η συγκεκριμένη γυναίκα νιώθει την ανάγκη να μοιραστεί την ιστορία της, διότι νιώθει πως πνίγεται από την αντιμετώπιση που λαμβάνει από την οικογένειά της.

Αληθινές ιστορίες: Η ιστορία της Αθανασίας 

Έχασα τον άντρα μου πρίν 8 μήνες με μια μπέμπα 3 μηνών στην αγκαλιά. Δεν πέθανε από τροχαίο ή αρρώστια αλλά από μπαλωθιά σε ένα γλέντι που ήταν σερβιτόρος. Είστε η παρέα μου και η συντροφιά μου και σας ευχαριστώ που υπάρχετε. Και θέλω να σας μιλήσω να τα βγάλω από μέσα μου γιατί με καίνε, 8 μήνες τώρα που υποφέρω.

Ζω σε νησί και είναι κλειστή κοινωνία το καταλαβαίνω, εδώ γεννήθηκα και δεν ξαφνιάζομαι. Αλλά μέχρι ένα σημείο. Δεν μπορεί να έρχεται η πεθερά μου και να μου λέει πως εγώ φταίω που πέθανε ο γιος της, επειδή δεν εργάζομαι και εκείνος αναγκαζόταν να εργάζεται και Σαββατοκύριακα για να μας ζήσει.

Δεν μπορεί να έρχεται η αδερφή του άντρα μου να κάνει μορφασμούς για το πόσο βρώμικο ή ακατάστατο είναι το σπίτι όταν ξέρει πως παλεύω μόνη μου πια να μεγαλώσω το παιδί μου και το σπίτι όταν γίνεσαι γονιός, παύει να είναι ατσαλάκωτο όπως ήταν κάποτε.

Έχω αγανακτήσει πια με την απονιά και την αναισθησία τους, που αντί να στηρίζουν τη γυναίκα του γιού τους ή έστω το εγγόνι τους, μπαίνουν στη ζωή μου βγάζοντας όλη τους τη χολή και φεύγουν αφήνοντάς με ράκος. Δεν έχω προλάβει να πενθήσω για το θάνατο του άντρα μου γιατί κάθε μέρα πενθώ για τον θάνατο της αξιοπρέπειάς μου και της ψυχικής μου ισορροπίας.

Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω το παιδί μου και να φύγω.

Πιο πολύ από όλα, με πικραίνει η στάση των γονιών μου. Μια εβδομάδα μετά τη κηδεία που πήγαμε να κάνουμε τα εννιάμερα, ο πατέρας μου με κοίταξε αυστηρά επειδή φορούσα μπλούζα με ραντάκι και με υποχρέωσε να γυρίσω στο σπίτι να αλλάξω. Μπροστά σε όλους. Νιώθω ότι ζω στο Ιράν και όχι σε νησί της Ελλάδος.

sizes=(max-width:

Πάω κρυφά στο νεκροταφείο μιλάω στον άντρα μου και κλαίω. Μου λείπει, ήταν ο έρωτας της ζωής μου, ο άνθρωπος που δεν μου είπε ποτέ τι θα φορέσω, που θα πάω και τι θα κάνω. Που σεβόταν τη προσωπικότητά μου και δεν άκουγε κανέναν. Παρά τη κλειστή κοινωνία ήταν ένας άντρας ανοιχτόμυαλος που με φρόντιζε και με αγαπούσε και τώρα που έφυγε, με άφησε να παλεύω με τα θηρία.

Αν φύγω από εδώ θα λένε ότι βρήκα ευκαιρία τώρα που πέθανε ο άντρας μου να κάνω τη ζωή μου και μπορεί να μην με ξαναδεχτούν. Αν μείνω εδώ θα τρελλαθώ. Δεν ξέρω τι να κάνω, σας παρακαλώ βοηθήστε με!

Αθανασία


Πηγή