Το «κίνημα της πετσέτας» εξαπλώνεται: Άρον άρον μαζεύουν τις ξαπλώστρες & στην Νάξο, υπό τον φόβο των προστίμων

August 5, 2023
Το κίνημα της πετσέτας εξαπλώνεται: Σιγά-σιγά συλλέγουν τις ξαπλώστρες στη Νάξο, φοβούμενοι τις πρόστιμες κυρώσεις.

Το κίνημα της πετσέτας εξαπλώνεται: Άρον άρον μαζεύουν τις ξαπλώστρες & στην Νάξο, υπό τον φόβο των προστίμων


Διαφ.

Αρον άρον μαζεύουν τις ξαπλώστρες, υπό τον φόβο των προστίμων σε δημοφιλείς παραλίες της Νάξου. Αφορμή, οι καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με τους ελέγχους και τα πρόστιμα που ακολουθούν.

Σπεύδουν να μαζέψουν ξαπλώστρες και από γνωστές παραλίες της Νάξου, όπως η Πλάκα, η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.

Μάλιστα στην Πλάκα περίοικοι αντιλήφθηκαν φορτηγά χωρίς πινακίδες να φορτώνουν ξαπλώστρες από τα παραλιακά καταστήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή η επιχείρηση απόσυρσης των επίπλων παραλίας συνεχίστηκε και σε άλλες μεγάλες παραλίες του νησιού, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.

sizes=(max-width:

Η επιχείρηση συνεχίζεται σήμερα το πρωί τόσο στην Πλάκα, όσο και σε άλλες μεγάλες παραλίες του νησιού, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.

Είναι πολύ πιθανό η ξαφνική εθελοντική απόσυρση των επίπλων παραλίας από τα beach bar και τις ταβέρνες στις παραλίες αυτές να συνδέεται με τον φόβο (ή την πληροφορία) επικείμενου ελέγχου.

Προηγήθηκε η δημοσιοποίηση της κατάληψης εμβληματικών παραλιών του νησιού από την Κίνημα Σώστε τις παραλίες της Νάξου (βλ. Κ 2.8.2023), με τους επιχειρηματίες να ισχυρίζονται μέχρι χθες… ότι είναι πλήρως νόμιμοι.
Η Κίνηση συλλέγει στοιχεία που θα αποδείξουν το αντίθετο και θα παραδώσει σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σε κάθε περίπτωση, η κατάληψη των παραλιών από ομπρελοκαθίσματα πλέον εύκολα αποδεικνύεται ακόμα κι αν αυτά σήμερα μαζευτούν, μέσω αεροφωτογραφιών των προηγούμενων ημερών, προκειμένου η Κτηματική Υπηρεσία να επιβάλλει πρόστιμα και κυρώσεις.
sizes=(max-width:
sizes=(max-width:


Πηγή