«Ένα σκρίνιο της κυρίας»: Έξαλλη η Ναταλία Γερμανού με τις εικόνες ντροπής στην Ύδρα, είπε όσα έπρεπε να λένε όλοι οι δημοσιογράφοι

August 5, 2023

«Ένα σκρίνιο της κυρίας»: Έξαλλη η Ναταλία Γερμανού με τις εικόνες ντροπής στην Ύδρα, είπε όσα έπρεπε να λένε όλοι οι δημοσιογράφοι


Διαφ.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι εικόνες ντροπής από την Ύδρα, με τα υπερφορτωμένα ζώα να μεταφέρουν ογκώδη αντικείμενα στο νησί.

Η Εριέττα Κούρκουλου πρόβαλλε το θέμα μέσα από τις αναρτήσεις στο Ιnstagram, ενώ και αρκετοί επώνυμοι και καλλιτέχνες ξέσπασαν με τις εικόνες ντροπής από το νησί.

Ανάρτηση – ξέσπασμα και από τη Ναταλία Γερμανού η οποία έγραψε στο instagram: «Δύο βιβλιοθήκες και ένα σκρίνιο της κυρίας ή του κυρίου κουβαλάνε τα ζωντανά στις πλάτες τους κάθε καλοκαίρι στα νησιά της ντροπής βάλτε τέλος», έγραψε στο instagram η παρουσιάστρια του Alpha.

Ο Γιώργος Κουκουδάκης, δήμαρχος Υδραίων μίλησε στην Κοινωνία Ώρα Mega σχετικά με το συμβάν και αρνήθηκε ότι πρόκειται για κακοποίηση ενώ έκανε λόγο για τοπικική κουλτούρα του νησιού που επί 300 χρόνια συντηρεί ζώα εργασίας.

«Ακόμα και από την φωτογραφία φαίνεται ότι ο τρόπος που φορτώνεται το ζώο γίνεται με τρόπο ώστε να μην καταπονείται.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ύδρα είναι ένα νησί που απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων, είναι ένα νησί χτισμένο αμφιθεατρικά που εδώ και 300 χρόνια χρησιμοποιεί ζώα εργασίας για όλες τις οικονομικές της δραστηριότητες.

Έτσι είναι πολύ βασικό κάποιος να καταλάβει την τοπική κουλτούρα. Δεν είναι κακοποίηση ζώου, δεν ντρέπομαι να πω ότι αυτό είναι είναι η καθημερινότητα του νησιού», σημείωσε.


Πηγή